Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det har aldri før vært så mange stormer på så kort tid

Fem stormer har ødelagt 400 000 kubikkmeter skog den siste måneden.

EN KNEKK: En rekke stormer har kommet veltende inn over kysten de siste ukene. Her har en bil fått smake uværet Ivars herjinger i Stjørdal sentrum. 

Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix
EN KNEKK: En rekke stormer har kommet veltende inn over kysten de siste ukene. Her har en bil fått smake uværet Ivars herjinger i Stjørdal sentrum. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skogbruket har tapt anslagsvis 40 millioner kroner etter at fem stormer har ødelagt omtrent 400.000 kubikkmeter skog den siste måneden.

- Det har aldri før vært så mange stormer på så kort tid, sier Inge Fjalestad, administrerende direktør i Skogbrand Forsikringsselskap Gjensidig til Nationen.

Selskapet har mottatt 296 skademeldinger etter de fem stormene som har herjet Norge de siste ukene. Skadene sprer seg over 14 fylker, men Nord-Trøndelag var hardest rammet av uværet.

I november førte stormen Hilde alene til 172 skademeldinger, et tall som forsikringsselskapet tror vil stige til rundt 250. Så kom det tre mindre stormer, før Ivar slo til den 12. desember.

De innmeldte skadene gjelder 150 000 kubikkmeter skog. Fjalestad anslår at rundt 400 000 kubikkmeter skog er ødelagt av uværet når uforsikret skog regnes med.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!