Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det har aldri noensinne blitt målt høyere temperatur i Norge i mai

Oslo og Bergen slår sine gamle varmerekorder for mai måned med henholdsvis 31,1 og 31,2 grader, mens Etne i Hordaland leder varmeduellen med hele 32,4 grader.

Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir Etne kommune i Hordaland som ser ut til å vinne varmeduellen. Onsdag ettermiddag meldte NRK at det var registrert hele 32,4 grader på målestasjonen i kommunen.

Dermed er den høyeste temperaturen som noensinne er målt i Norge i mai måned, et faktum.

Sigdal kommune i Buskerud holdt på den gamle mairekorden med 31,8 grader.

Bergen

Hele Hordaland opplevde onsdag svært høye temperaturer, og Bergen slo sin egen varmerekord flere ganger.

Først meldte Meteorologisk institutt på Twitter at det var registrert ny varmerekord for mai i Bergen med 30,5 grader. Men ved 15-tiden kom det en ny oppdatering med nok en rekord fra Florida, målestasjonen i Bergen sentrum.

– Florida har vært oppe i 31,2 grader, så vi venter i spenning, lød oppdateringen fra meteorologene på Twitter.

Med 31,2 grader gjenstår det bare 0,6 grader for å tangere den varmeste temperaturen noensinne registrert i Bergen. I juli 2003 ble det registrert 31,8 grader.

SILD I TØNNE: 30. mai ble det målt hele 28,8 grader i Oslo, og titusenvis av mennesker brukte dagen sin på Sørenga. Det er likevel noe de savner. Video: Ingrid Cogorno Vis mer Vis mer

Oslo

På forhånd var det varslet at onsdag ville bli en svært varm dag over hele Sør-Norge. Meteorologene knyttet spenning til om det skulle bli Oslo eller Bergen som først brøt 30-gradersmålet.

Og selv om det var Bergen som først gikk over streken, fikk også Oslo ny varmerekord. Oslos mairekord var fra før 29,8 grader.

Ved 17-tiden ble den slått da gradestokken nådde 31,1 grader. Altså bare 0,1 grad bak Bergen.

Årsaken til varmerekordene er en høytrykksrygg som har bygd opp en del varme. De høye temperaturene er forventet å vare en stund fremover.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!