Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det har aldri vært så varmt i mai noen gang

Målte 31,8 varmegrader i Sigdal i Buskerud. 

SOMMER: Det var sommertemperaturer over hele Sør-Norge lørdag. Det ble målt varmerekord i Sigdal. Dette bildet er fra Sørenga sjøbad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SOMMER: Det var sommertemperaturer over hele Sør-Norge lørdag. Det ble målt varmerekord i Sigdal. Dette bildet er fra Sørenga sjøbad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sør-Norge badet i sol hele lørdag, og flere steder var temperaturene godt over 20 grader. Men ett sted ble det faktisk målt varmerekord.

VARMT: Dessverre vil ikke temperaturene vare framover. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VARMT: Dessverre vil ikke temperaturene vare framover. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Ifølge Aftenposten har det aldri vært så varmt i mai noen gang. Lørdag ble det nemlig målt 31,8 varmegrader i Sigdal kommune i Buskerud.

Meteorolog Kristen Gislefoss sier til avisa at det kan ha vært enda varmere i Tinnosdammen i Telemerk. Der ble det målt 32,2 grader, men dette er en uoffisiell måling.

Varmen vil ikke vare

Som Dagbladet skrev i går, var det ventet opp mot 30 grader i Telemark og Buskerud lørdag.

Men varmen vil ikke vare lenge.

For hele Sør-Norge vil et lavtrykk fra vest gi kjøligere og en mer grå værtype allerede fra søndag av. Været neste uke vil bli variert, ifølge meteorologen - med noe opphold, noe sol og noe nedbør. Temperaturene vil ligge på rundt 15 grader.

- På Vestlandet ser neste uke forholdsvis grå ut, og temperaturene vil kunne krype ned under 15 grader. Men som nevnt, vil morgendagen bli fin der, sa vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt, til Dagbladet i går.

Så heldige er ikke alle som befinner seg midt i landet.

- Trøndelag er todelt; det blir i morgen litt sol sør for Trondheim, men regn og yr lenger nord. Og på søndag vil også resten av Trøndelag og Møre og Romsdal få gråvær, sa Moxnes.

Også tilbake til vinteren: Både i Troms og Finnmark har det falt snø i dag - og prognosene framover tyder på at det kan bli mer «satan i gatan» der. Vinteren slipper ikke taket, i alle fall ikke helt ennå.

- Det er store kontraster i dette landet, og det ser ut som folk i Nord-Norge må vente enda litt til på våren, sa meteorologen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media