- Det har aldri vært tvil om at hun fortsetter

Går ikke av etter dagens krisemøte. Har full tillit i LO-systemet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Både forbundsleder Morten Øye i LO-stat og forbundsleder Øystein Aslaksen i Norsk Lokomotivforbund uttrykte støtte til en hardt presset Gerd-Liv Valla overfor Dagbladet.no etter dagens krisemøte.

Vil ikke helle bensin på bålet

- Det har aldri vært tvil om at hun fortsetter, sier Hans O. Felix i LO-forbundet El og It.

Forbundslederen har holdt en lav profil i media den siste tiden og unnlatt å komme med utspill.

- Jeg har ikke villet helle bensin på bålet, sier han til Dagbladet.no.

- Det er full enighet i LO-sekretariatet nå, legger han til.

Dagbladet.no skrev tidligere i dag at en rekke tillitsvalgte rundt om i landet ber Valla åpent om å trekke seg. Blant annet har fellesforbundets tillitsvalgte i LO-lederens eget hjemdistrikt Helgeland, Jan Erik Arnøy, sådd tvil om at LO klarer å gjenoppbygge troverdigheten med Valla som leder.

- Dette er en alvorlig indikasjon på uro i LO. Det er svært uheldig at det reises tvil om Valla bør fortsette. Det kan vi ikke leve med lenge, sier forbundsleder Kjell Bjørndalen til Dagbladet.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

Samtidig har LOs nestleder Roar Flåthen avvist at han er aktuell for å ta over for Valla.


- Dette er en uaktuell problemstilling, slo Flåthen fast overfor Dagsavisen tidligere i dag.

- Valla har et troverdighetsproblem

Leder i Transportarbeiderforbundet Per Østvold var selv ikke tilstede på møte, men uttaler seg på bakgrunn av vedtaket lagt ut på Dagbladet.no (se under).

- Dette tilslutter jeg meg. Men Gerd-Liv Valla har et troverdighetsproblem. Mange medlemmer er kritiske og spørrende, sier Østvold til Dagbladet.no.

Han har tidligere uttalt at det er på tide for venstresiden å slå tilbake mot høyresiden i Arbeiderpartiet og de borgerlige partiene som har «slått politisk mynt» på Valla-saken.

Offensiv

Østvold

- Da mener jeg borgerlige politikere som bruker saken til å  angriper Valla og LO for å ha for mye makt i samfunnet. Vi kan ikke akseptere at borgerlige politikere vil svekke LO og fagbevegelsen, sier Østvold.

Det har også vært oppfordringer til Valla om å bli sittende, blant annet fra den markante fagforeningsmannen Egil Mongstad. I et åpent brev til LO-lederen mener han at hele LO-ledelsen har et forklaringsproblem dersom den såkalte Yssen-konflikten legges til grunn for skifte av LO-leder, skriver NTB.

På dagens krisemøte har LO også bestemt at et eksternt utvalg skal granske Yssen-saken.«VEDTAK FRA MØTE I LO-SEKRETARIATET MANDAG 22. JANUAR 2007

Under sak om Den aktuelle situasjonen ble det fattet følgende enstemmige vedtak:

I tråd med det som ble varslet av LOs ledelse 17. januar, vil LO iverksette en uavhengig gjennomgang av den såkalte Yssen-saken.

Gjennomgangen skal søke å belyse alle sider av saken, og det skal gis tilgang til all relevant dokumentasjon i saken.

Gjennomgangen skal foreligge så raskt som mulig.

Det ble videre vedtatt følgende (enstemmig):

LO-sekretariatet uttrykker full tillit til LOs leder.»

PER ØSTVOLD: Leder i Transportarbeider- forbundet Per Østvold støtter Valla og vil slå tilbake mot de borgerliges kritikk av LO.