Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bråket i Telenor:

- Det har faktisk aldri vært noen personlig konflikt

Telenors styreleder og konsernsjef bedyrer at tonen dem imellom er den aller beste.

- GOD TONE: - Sigve og jeg har en god tone og samarbeidsrelasjon, sier styreformann Gunn Wærsted om sitt forhold til Telenor-sjef Sigve Brekke. Her ankommer de dagens pressekonferanse etter uenigheten mellom de to.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
- GOD TONE: - Sigve og jeg har en god tone og samarbeidsrelasjon, sier styreformann Gunn Wærsted om sitt forhold til Telenor-sjef Sigve Brekke. Her ankommer de dagens pressekonferanse etter uenigheten mellom de to. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FORNEBU (Dagbladet): Etter to intense dager med møter bak lukkede dører, ble det i går kveld kjent at styret i Telenor fortsatt har tillit til Sigve Brekke som konsernsjef.

- Jeg føler med alle medarbeidere i Telenor, som nå opplever stor uro, begynte styreleder Gunn Wærsted Telenors pressekonferanse i Telenors hovedkvarter på Fornebu nå i formiddag.

Side om side bedyret hun og konsernsjef Sigve Brekke at forholdet dem i mellom er det aller beste - til tross for sterk uenighet blant annet i vurderingen av Brekkes stilling i konsernet.

Wærsted innrømmet likevel at det har vært en prosess om hvorvidt Brekke skulle fortsette som konsernsjef. Hun benektet heller ikke at hun har bedt konsernsjefen om å gå - men avslo å gå inn på grunnen til dette.

- Ingen personlig konflikt

Til tross for dette hevdet de to at de har et utmerket personlig forhold.

- Sigve og jeg har en god tone og samarbeidsrelasjon. Det er i vurderingen av konkrete saker vi har hatt ulike oppfatninger, sa Wærsted, som sa at dialogen med Brekke om hans stilling har vært forankret i styret.

- Det har faktisk ikke vært noen personlig konflikt, det har dreid seg om uenighet om saker, fulgte Brekke opp.

De to svarte ikke på spørsmål om den tilsynelatende anstrengte tonen under Nobel-konserten - da dette spørsmålet ble avskåret av Telenors ordstyrer.

- Uheldig

- Det er en uheldig situasjon, sa Wærsted om lekkasjene i pressen, og gikk langt i å karakterisere dette som det største problemet denne uka.

- Vi har dessverre hatt lekkasjer, det ser vi svært alvorlig på, sa hun.

Telenor-toppene har vært tause om konflikten mellom styreleder Gunn Wærsted og konsernsjef Brekke. Det sto derfor mange ubesvarte spørsmål etter mandagens og tirsdagens styremøte - som endte med at styret erklærte full tillit til Brekke.

- Brekke er den rette

På forhånd var det spekulert i om en av deres tid i konsernet var over, men i en børsmelding i går skrev Telenor-styret at de har tillit til Brekke.

- Etter styrets oppfatning er Brekke den rette til å lede Telenors arbeid med å implementere den nye strategien, står det i børsmeldingen.

Det var i forrige uke DN skrev at styreleder Gunn Wærsted tidligere i høst forsøkte å få Sigve Brekke til å trekke seg, uten å lykkes. Dette er noe Brekke nekter.

Dette skal næringsminister Monica Mæland ha visst og i en spørretime på Stortinget i går ble hun grillet om kontakten med styreleder Wærsted. Men Mæland nektet å svare direkte på om hun har gitt styreleder råd om konsernsjef Sigve Brekke.

- Vi har hatt dialog med Telenor, som vi har med alle selskap. Men jeg kan si generelt at vi gir ikke utrykk for meninger, vi gir ikke råd. Skulle vi ha det, så gir vi uttrykk for det gjennom de organene som er til for det. Vi har generalforsamling og vi har bedriftsforsamling, sa Mæland.

Hyret inn PR-hjelp

Ifølge Finansavisen har Telenor hyret inn to PR-byråer for å hjelpe til med å håndtere konflikten mellom konsernsjef og styreleder. Dette bekrefter Telenor, men de vil ikke si hva konsulentene gjør.

- I noen tilfeller har kommunikasjonsavdelingen likevel behov for ekstern rådgivning og bistand, sier Glenn Mandelid, pressekontakt i Telenor til Finansavisen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!