Det har gått rykter om skarpskytterne i Kiev i flere uker

I dag ble demonstrantenes frykt virkelighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Minst 60 demonstranter er ifølge opposisjonskilder drept i Kiev. Byens myndigheter sier det er 67 drepte, 13 av disse politimenn.

Uansett: Konflikten i Ukraina har i løpet av uka utviklet seg i en tragisk og dødelig retning.

Demonstrantene gir skylda til politiets skarpskyttere, og sier de 60 drepte alle ble skutt.

Ryktene om de svartkledde skarpskytterne hadde ifølge The Guardian gått i flere uker. I dag ble det for første gang tydelig at frykten var velbegrunnet. Det har også kommet flere videoer som viser skarpskytterne, blant annet videoen i denne saken.

- De er truffet med et og et skudd i hodet, hjertet og lungene, sier legen Natalya Hot til avisa.

Mange av ofrene skal være unge.

- De er unge menn, bare barn, sier presten Nikolai Himaylo til The Guardian.

- Det er han som kalles president som gjorde dette. Han ga ordrene. Disse guttene ble skutt i brystet, sier han.

President Janukovitsj er under press fra det internasjonale samfunnet for å stoppe volden. EU, og Norge, innfører sanksjoner mot landet. USAs president Barack Obama, Tysklands statsminister Angela Merkel og Russlands president Vladimir Putin har i tillegg gått ut med en felles appell om at Ukraina må finne en fredelig, politisk løsning på konflikten i landet.

- Statsministeren og presidentene er enige om å oppfordre til en politisk løsning på krisen i Ukraina så snart som mulig for å sette en stopper for blodbadet, skriver den tyske regjeringen i en pressemelding torsdag kveld ifølge NTB.

Samtidig er utenriksministrene fra Tyskland, Frankrike og Polen i Kiev og forsøker å mekle mellom partene. Ifølge Polens statsminister Donald Tusk er Janukovitsj åpen for å arrangere valg på både ny nasjonalforsamling og ny president i løpet av året, skriver NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer