Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det har ikke vært noe kødannelse på veiene. Hvor er alle bilistene?

Men en rekke fjelloverganger er stengt. Sjekk hvilke her.

STORM: Det blåser storm flere steder i Sør-Norge i morgentimene, men været er nå i ferd med å roe seg litt. Kart: Meteorologisk Institutt
STORM: Det blåser storm flere steder i Sør-Norge i morgentimene, men været er nå i ferd med å roe seg litt. Kart: Meteorologisk Institutt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En rekke fjelloverganger er stengt på grunn av været og vanskelige kjøreforhold, men Statens vegvesen melder om rolige trafikkforhold stort sett rundt om i hele landet.

- Det var lite trafikk fredag, det var lite trafikk lørdag, og det er lite trafikk i dag. Hvor er alle bilistene? spør Ole-Fredrik Haugen, trafikkoperatør ved vegvesenets trafikksentral.

Haugen forteller at prognosene sa det ville bli en hektisk helg på veiene, mens mandag 23. desember ville blir rolig ettersom det er en inneklemt dag.

- Det er ikke noe kødannelser på veiene. Det er jo veldig bra, men vi er alltid forberedt og bemannet slik at vi er klare til å takle det hvis det blir hektisk, sier han.

Været roer seg I natt og tidlig i morgentimene i dag har det vært kraftig vind og nedbør over store deler av Sør-Norge.

Nå er været i ferd med å roe seg ned, og det vil bli et lite opphold i ruskeværet før et nytt lavtrykk beveger seg inn over Sør-Norge på julaften.

- Det minker nå fra storm til stiv kuling langs kysten, men mange steder på vestlandet vil det fortsette med bygevær utover dagen. Det er også fare for torden, sier Ingrid Bentsen, meteorolog ved Meteorologisk Institutt.

Flere steder er vannstanden så mye som 60-90 centimeter høyere enn normalen, men meteorologene har ikke sendt ut obs-varsel.

- Vannstanden påvirkes av både vind og måne, så det er det dårlige været som har gjort dette. I morgen fortsetter mye av det samme været. Vi får kuling langs kysten og bygevær. Over store deler av Sør- og Østlandet ser nok julaften våt ut, sier Bentsen.

I morgen vil det også komme en del nedbør i Nord-Norge selv om nordlendingene får betydelig bedre vær enn resten av landet. I Troms kommer nedbøren sannsynligvis som sludd, mens det i Nordland kommer som regn.

Ruskete romjul De som ønsker å stå på ski eller prøve den nye rattkjelken sin i romjula er nok nødt til å enten reise nordover eller komme seg på fjellet.

- I romjula ser det forbigående bedre ut, men det blir mildt, sier meteorolog Børje Johansson ved Meteorologisk Institutt.

Nord for Trondheim ser romjulsværet ganske fint ut, men det vil likevel komme noe regn og sludd. I indre og høyere strøk kommer nedbøren som snø.

- I området sør for Stad og Dovre kommer det inn et nytt kraftig lavtrykk som gir kraftig vind og nedbør. Det kan blåse opp til storm på vestlandet og i høyfjellet, sier meteorologen.

- I grove trekk blir det en mild romjul. Det blir veldig vått i sør, men det blir bedre jo lenger nord du beveger deg. Skal du ha snø må du opp i over 900 meter, sier han.

Kart: Meteorologisk Institutt
Kart: Meteorologisk Institutt Vis mer