Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det har ikke vært noen kamelsluking, men vi ser noen elefanter i rommet

Erna Solberg (H) om regjeringssamtalene med Venstre, KrF og Frp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NYDALEN (Dagbladet): Tirsdag fortsatte de borgerlige regjeringsonderingene på dag to.
 
-  Hva er det vi sier? Det har ikke vært noen kamelsluking, men vi ser noen elefanter i rommet av og til.

Det sa Høyre-leder Erna Solberg da hun og de tre andre partilederne, Siv Jensen (Frp), Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V), møtte pressen etter å ha fullendt dagens arbeidsøkt på Radisson Blu-hotellet i Nydalen i Oslo.

Høyre-lederen ville imidlertid ikke kommentere konkret hva de fire partilederne har diskutert i dag.

- Ingenting er avklart før alt er avklart, så jeg diskuterer ikke enkeltsaker underveis, sa Solberg.

Men etter det Dagbladet får opplyst, ble dagen i går brukt på å diskutere hvordan regjeringssamtalene skulle legges opp. I dag har partiene i større grad diskutert konkret politikk, som økonomisk politikk og handlingsregelen.

- Godt humør Alle de fire partilederne framholdt at humøret er på topp. KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande ble utfordret på om de fortsatt ønsker en blågrønn regjering uten Frp og om det fortsatt er - som de to har framholdt under valgkampen - «lite sannsynlig» at sentrumspartiene går inn i regjering sammen med Frp.

- Vi har også sagt at et borgerlig flertall skal gi en borgerlig regjering. Vi har lovet å sette oss ned alle sammen, det er det vi jobber med på med nå, med å prøve å se hvor langt vi kommer. Så er det denne prosessen som blir avgjørende for konklusjonen i den andre enden, svarte Venstre-lederen.

- Vi driver ikke med noen sannsynlighetsberegning i det rommet vi sitter. Vi sitter og ser hva vi blir enige om, og det er de politiske sakene. Jeg kan si at jeg har blikket til Siv Jensen rett mot meg under samtalene, og det har vært et godt blikk så langt, sa KrF-ledereren.

Lange samtaler Under gårsdagens pressekonferanse kom det fram at partiene vil gi seg i kast med både enkle og vanskelige spørsmål fra start. Solberg er særdeles opptatt av det helhetlige regjeringsprosjektet, etter det Dagbladet får opplyst.

Samtalene tirsdag varte og rakk. Pressebriefen som først ble varslet til en gang etter klokka 15, ble ikke avholdt før nærmere 16.40. Men at det skulle gå med noen timer i dag, var imidlertid partiene forberedt på.

Som Dagbladet fortalte tidligere i dag, hadde Erna Solberg til og med tatt med en hel bærepose med godteri til møtet, i håp om å holde humøret og blodsukkeret opp.
Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!