- Det har kommet noen viktige tips siste døgn

Se politets pressekonferanse om utviklingen i drapssaken i Troms.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STORSTEIN-NES/TROMSØ/OSLO (Dagbladet): Etterforskere fra Kripos har i ettermiddag båret ut en rekke gjenstander fra et anneks til huset i Sagelv ved Storsteinnes, der den savnede Per Vålnes (50) bodde sammen med sin ny drapssiktede samboer (40) til han forsvant for 11 måneder siden.

Etterforskerne samler alle gjenstandene i et sivilforsvartelt som er satt opp på eiendommen.

Huset, der Per Vålnes sist ble sett på sin egen 50-års dag 26. oktober i fjor, ble avsperret i går etter at kvinnen ble pågrepet hjemme og siktet for forsettlig drap eller medvirkning til forsettlig drap på samboeren.

I dag ble kvinnens nye samboer (39) også pågrepet og siktet for samme forhold.

Politiet i Tromsø holdt en pressekonferanse klokka 15 om det som i utgangspunktet var et forsvinningsmysterium.

Se hele pressekonferansen på videoen øverst i saken.

Den drapssiktede kvinnen vil fredag ble framstilt for fengsling med krav om fire uker i varetekt, derav de to første ukene i isolasjon.

I ettermiddag hadde politiet ennå ikke tatt stilling til fengslingskrav overfor den 39 år gamle mannen.

- Publikum uvurderlig Regionlensmann Andreas Nilsen opplyste at politiet har fått noen viktige siste døgn etter at det ble kjent i går formiddag at Per Vålnes' samboer (40) var pågrepet og siktet.

- Publikum har vært til uvurderlig hjelp. Vi skal avhøre både noen nye vitner og noen av dem som er avhørt fra før, sier lensmannen.

Så langt i saken har politiet avhørt over 80 vitner.

Han vil ikke opplyse om noen av deltakerne i Per Vålnes' 50-års fest er blant vitnene som skal avhøres på nytt.

Seks festdeltakere Det var seks deltakere i feiringen: Per Vålnes selv, den nå drapssiktede samboeren og fire menn, som i utgangspunktet kom fra samboerens bekjentskapskrets.

Paret flyttet fra Ål i Hallingdal til Balsfjord kommune i Troms i 2010.

 AVSTENGT:   Lokalt politi sperrer av eiendommen i Sagelv ved Storsteinnes mens Kripos tømmer et anneks for gjenstander. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET.
AVSTENGT: Lokalt politi sperrer av eiendommen i Sagelv ved Storsteinnes mens Kripos tømmer et anneks for gjenstander. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET. Vis mer

En av de fire mennene i selskapet var den 39 år gamle mannen, som i dag ble pågrepet og siktet for forsettlig drap eller medvirkning til forsettlig drap også han.

Rask innflytting 39-åringen flyttet inn som ny samboer til kvinnen kort tid etter at bilen til Per Vålnes ble funnet forlatt 4. november i fjor.

- I likhet med lokale vitner har også politiet merket seg at 39-åringen flyttet inn etter kort tid, sier regionlensmannen.

Politiet skal i nær framtid orientere skolen og klassen der de to barna til den savnede 50-åringen og den drapssiktede kvinnen går, opplyste han på pressekonferansen.

Etter det Dagbladet vet er barna hos nær familie.

 SIST SETT:  Det var i dette huset savnede Per Vålnes sist ble sett i sitt eget 50-års lag 26. oktober i fjor. To hunder og fire kattunger gikk på utsiden av huset i ettermiddagen etter at politiet hadde sperret av eiendommen. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET.
SIST SETT: Det var i dette huset savnede Per Vålnes sist ble sett i sitt eget 50-års lag 26. oktober i fjor. To hunder og fire kattunger gikk på utsiden av huset i ettermiddagen etter at politiet hadde sperret av eiendommen. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET. Vis mer