- Det har skjedd noe fryktelig

Den 24 år gamle svenske pleiemedhjelperen ringte selv politiet etter å ha gått amok med kniven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Midt på natta tok den 24 år gamle pleiemedhjelperen seg inn på ungdomshjemmet. Der hogg han en 16 år gammel jente, og en 33 år gammel trebarnsmor til døde. Et tredje offer, en 15 år gammel jente, klarte å gjemme seg.

Hun ble fraktet i luftambulanse til Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg, der hun lå på operasjonsbordet i 12 timer i går.

- Hun hadde knivtikk over hele kroppen, det er fryktelig. Tilstanden hennes er alvorlig, men stabil, opplyser pressetalskvinne Margareta Bjerkman til Aftonbladet.

Det rystende dobbeltdrapet skjedde i Mårdaklem sør for Svenljunga i Sverige natt til søndag, sannsynligvis mellom 3.30 og 4 om morgenen.

Politiet tror den pleiemedhjelperen først gikk til angrep på 16-åringen - og at den 33 år gamle kvinnen forsøkte å gå i mellom. Disse to skal også ha blitt påført et stort antall knivstikk.

Blodsporene i bygningen viser at kvinnen desperat forsøkte å flykte fra knivmannen. En av kvinnene ble funnet i annen etasje, den andre en trapp ned.

- Politiet har fortalt meg at sporene tyder på at han har var svært voldsom - at han gikk berserk, forteller Herbert Wessely, som driver hjemmet, til Expressen.

Etter angrepet rømte gjerningsmannen i et av hjemmets varebiler. Klokka fem samme morgen ble han pågrepet, etter selv å ha ringt politiet. Han hadde blodspor på klærne. Først nektet han enhver befatning med drapene. Senere søndag ettermiddag tilsto han.

Nå er han anholdt for to drap og drapsforsøk.

Politi ønsker foreløpig ikke å si så mye om motivet - annet enn at det ikke er «helt ukomplisert».

24-åringen beskrives som en hyggelig mann. Han er ikke kjent av politiet fra tidligere, og skal være svært nedstemt etter hendelsen.

De groteske drapene har rystet det lille samfunnet. Stedet huser kun 364 innbyggere, og de fleste kjenner noen som er berørt av tragedien.

Behandlingshjemmet Phoenix-Ä tradalen har bare eksistert i få uker. Stedet har behandlingsplasser for tenåringsjenter med diverse problemer.