Smitteutbrudd på sykehjem:

- Det har vært brutalt

De siste ukene har flere sykehjem i Oslo-regionen vært rammet av store smitteutbrudd. Tillitsvalgte forteller om en beinhard arbeidshverdag og utslitte ansatte som gråter bak smittevernutstyret.

SMITTEUTBRUDD: En ansatt gjør seg klar til arbeidsdagen på Solvang helsehus i Oslo, som er en av flere helseinstitusjoner som har opplevd et omfattende smitteutbrudd den siste tida. Foto: Cielo Jaylo
SMITTEUTBRUDD: En ansatt gjør seg klar til arbeidsdagen på Solvang helsehus i Oslo, som er en av flere helseinstitusjoner som har opplevd et omfattende smitteutbrudd den siste tida. Foto: Cielo Jaylo Vis mer
Publisert

De siste ukene har flere sykehjem i Oslo-regionen vært hardt rammet av coronautbrudd.

I slutten av januar var det påvist smitte ved 25 av Oslos sykehjem. Blant disse er Uranienborghjemmet, Solvang helsehus og Smestadhjemmet. Også på Stabæktunet over kommunegrensa til Bærum, har seks beboere dødd med coronasmitte siden 27. januar.

Selv om smitten nå er på vei ned ved flere av Oslo kommunes sykehjem, er det fortsatt 55 medarbeidere, fordelt på 22 institusjoner, som per i dag er smittet med coronaviruset. 78 medarbeidere er i karantene.

I tillegg er 19 beboere ved institusjoner i Oslo kommune smittet per i dag, skriver Oslo kommune i en pressemelding torsdag.

- Det har vært brutalt. Det har vært å jobbe til man stuper for så å begynne på'n igjen dagen etter, sier hovedtillitsvalgt og Fagforbundets klubbleder i Sykehjemsetaten, Kjartan Goksøyr, til Dagbladet.

Saken ble først omtalt av Fagbladet.

- Dramatisk

- Akkurat nå kan det se ut til at det begynner å gå riktig vei. Generelt sett har det vært relativt lite smitte på institusjonene i noen uker, men så har det vært voldsomme smitteutbrudd i enkelte institusjoner, sier Goksøyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer