- Det har vært en helt jævlig oppplevelse, og jeg er glad Vilde og hundene klarte seg

Nabo reddet ut Dæhlies hund fra brannhytta.

BRANT NED: Bjørn Dæhlies hytte på Hafjell. Foto: Håvard Hofstad Ruud
BRANT NED: Bjørn Dæhlies hytte på Hafjell. Foto: Håvard Hofstad RuudVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere skiløper Bjørn Dæhlies Hafjell-hytte brant i løpet av i går kveld og natta helt til grunnen.

Dæhlie og kona Vilde Falck-Ytter var i hytta da det begynte å brenne.

- Det har vært en helt jævlig oppplevelse, og jeg er glad Vilde og hundene klarte seg. Jeg har vært helt kjørt i hele dag, sier Bjørn Dæhlie til Dagbladet i ettermiddag.

Ødelagt Bildene fra hytta i Lunnstadbrinken på Hafjell viser en hytte fullstendig i ruiner. Bare grunnmuren og brennende treverk ligger igjen på tomta.

Det var altså Dæhlie, Vilde Falck-Ytter og to hunder på hytta i går kveld. Ifølge politiet ble de to hundene hentet ut av brannvesenet rundt 40 minutter etter at brannen ble meldt om.

- Brannen ble meldt inn 22.08 og ifølge loggen var brannvesenet inne 22.48 og hentet ut en hund, sier operasjonsleder Haagen Løvseth til Dagbladet.

En hyttenabo ble behandlet for røykskader etter han forsøkte å ta seg inn og hente to hunder fra hytta. Han fant den ene av skistjernes to hunder.

- Det var røyk i rommene og jeg fant bare den ene. Den var redd, men jeg klart å få den med ut, sier naboen til avisa GD.

Ifølge avisa fant brannvesenet den andre hunden etter fem-ti minutters leting. Det var da røyk i deler av rommene, men fortsatt sikt. Senere ble også to biler fjernet fra garasjen. Den ene ble dratt ut på stive hjul. Rundt 1-tida i natt var hytta allerede brent ned til grunnen.

Undersøkelser etter helga Politiet opplyser at verken Dæhlie eller kona har blitt avhørt etter brannen. det er heller ikke er satt i gang noen åstedsundersøkelser på branntomta.

- Jeg tipper det blir gjort over helga, nå er det nok forstatt varmt på stedet. Det typiske da er at vi går inn og finner ut av hvordan brannen kan ha starta. Med tanke på at både politi og brannvesenet var på stedet ganske tidlig, har vi nok et ganske godt bilde av hva som har skjedd, sier Løvseth.

Alt tyder på at brannen startet som en pipebrann og spredte seg derfra.

Bjørn Dæhlie arrangerte i juni 2012 festmiddag på den luksuriøse hytta. Gudbrandsdølen Dagningen skrev den gang at presidenten i Den internasjonale olympiske komité, Jacques Rogge, var blant gjestene. Det samme var IOK-medlem Gerhard Heiberg, generalsekretæren i Norges idrettsforbund, Inge Andersen og den tidligere toppalpinisten Kjetil André Aamodt.