DEMONSTRASJONER: Flere hundre demonstranter har samlet seg utenfor nasjonalforsamlingen i sentrum av Aten. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/LOUISA GOULIAMAKI
DEMONSTRASJONER: Flere hundre demonstranter har samlet seg utenfor nasjonalforsamlingen i sentrum av Aten. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/LOUISA GOULIAMAKIVis mer

- Det har vært en okkupasjon hos den statlige TV-kanalen

Greske studenter avbrøt nasjonal nyhetssending.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens opprørspoliti avfyrte tåregass mot sinte demonstranter utenfor Hellas' nasjonalforsamling, avbrøt en gruppe greske studenter den statlige TV-kanalens nyhetssending søndag kveld.

 - Det har vært en okkupasjon hos den statlige TV-kanalen NET, og vi jobber med det nå, sa talsmann for greske myndigheter, Elias Mossialos.

Tatt av luften - De er studenter, dette er ikke noe som gjelder kanalen selv, fortsatte han.

Kanalens kveldsnyhetssending ble tatt av lufta idet den startet, og TV-seerne måtte ta til takke med en reisedokumentar i stedet.

Tåregass Samtidig samlet flere hundre demonstranter seg utenfor nasjonalforsamlingen i sentrum av Aten og blokkerte hovedveien som går forbi. Politiet avfyrte tåregass for å spre demonstrantene, som protesterte mot myndighetenes økonomiske politikk.

Mye av demonstrantenes sinne er rettet mot en kontroversiell eiendomsskatt som presses igjennom på toppen av kutt i lønninger og pensjoner. Søndagens demonstrasjoner markerte den første store uroen etter en roligere periode i sommer.

(NTB)