- Det har vært en vanskelig avgjørelse

Kronprins Haakon svarer på kritikken mot at de tar barna ut av den offentlige skole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Barna har hatt gode år på skolen, men vi har likevel konkludert slik vi har gjort fordi vi ønsker det beste for barna våre, sier kronprins Haakon som møtte pressen utenfor Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) i Oslo i 12.15-tida.

Til høsten begynner prinsesse Ingrid Alexandra (10) på Oslo Internasjonale Skole på Bekkestua, mens prins Sverre Magnus (8) begynner på Montessoriskolen i Oslo. 

Fram til nå har kronprinsbarna vært elever ved Jansløkka skole i Asker.

- Vanskelig avgjørelse Kronprinsparets valg om å ta barna ut av den offentlige skolen har skapt sterke reaksjoner.

Unio-leder Anders Folkestad sier til Dagbladet at kronprinsparet her markerer et linjeskifte som kan skape ytterligere debatt om kongehusets plass og rolle.

- Jeg forstår at folk har meninger om det valget vi har tatt. Det har vært en vanskelig avgjørelse. Vi har ikke tatt lett på dette, sier kronprins Haakon.

- Forståelig - Det er alltid litt vemodig når familier forlater skolen, men jeg skjønner det valget de har tatt. Det er en helt spesiell rolle Ingrid Alexandra skal utdannes til. Hun trenger å perfeksjonere det engelske språket og da er valget fullt ut forståelig, sier rektor Else Beitnes Johansen på Jansløkka skole.

Kronprinsfamilien har måttet tåle mye kritikk etter at de i går gikk ut med nyheten om at de tar barna ut av den offentlige skolen.

FAU-leder Martin Tangrud ved Jansløkka skole lar seg ikke provosere.

- Jeg legger meg ikke opp i hva andre foreldre gjør, så dette vil jeg helst ikke mene noe om. De får velge det de velger. Jeg regner med at de har tatt et velbegrunnet valg, sier Tangrud til Dagbladet.

FØRSTE SKOLEDAG:
Prins Sverre Magnus kommer til sin første skoledag på Jansløkka skole i august 2011. Han ble fulgt av sin mor kronprinsesse Mette-Marit, storesøster Ingrid Alexandra, dronning Sonja og kronprins Haakon. Til høyre rektor Else Beitnes Johansen.
Foto: Morten Holm / Scanpix
FØRSTE SKOLEDAG: Prins Sverre Magnus kommer til sin første skoledag på Jansløkka skole i august 2011. Han ble fulgt av sin mor kronprinsesse Mette-Marit, storesøster Ingrid Alexandra, dronning Sonja og kronprins Haakon. Til høyre rektor Else Beitnes Johansen. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer