- EN LETTELSE: Christopher Moberg er nær nabo til avdøde Hilda Rød Feste i Gamleheimshagen. Han sier det vil være en stor lettelse for lokalsamfunnet om riktig drapsperson nå er tatt.  Foto: Tor Erik H. Mathiesen
- EN LETTELSE: Christopher Moberg er nær nabo til avdøde Hilda Rød Feste i Gamleheimshagen. Han sier det vil være en stor lettelse for lokalsamfunnet om riktig drapsperson nå er tatt. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer

- Det har vært engstelse

Naboen til avdøde Hilda Feste håper riktig person er tatt for drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter nesten to måneder med engstelse, uvisshet og to falske alarmer, håper det lille lokalsamfunnet på Os at den som forgrep seg på og tok livet av Hilda Feste (98) endelig er tatt.

- Dette er veldig positivt og en lettelse for alle oss som bor her, sier Kristoffer Moberg (71) til Dagbladet.

Moberg, en nær nabo og bekjent av Feste i eldrekomplekset i Gamleheimshagen, sier den grufulle saken har vært en stor belastning eldrekomplekset hvor alle kjenner hverandre. Etter at kvinnen ble funnet drept i leiligheten 1. januar, har de hatt få svar og mange spørsmål.

- Det har vært engstelse. Men vi har følt et samhold i håpet om at den rette måtte bli tatt så fort som mulig, slik at dette kan være et trygt sted å bo, sier Moberg.

71-åringen minner imidlertid om at dette ikke er første gang politiet går til pågripelse i saken. Kort tid etter drapet ble en mann (42) siktet, men løslatt to dager etter. Også en «kikker» i 40-åra ble hentet inn av politiet og senere sjekket ut.

Politiet mener den mistenkte 18-åringen, som er siktet for forsettlig drap, «mest sannsynlig er drapsmannen». Han er bosatt i Os og ble pågrepet hjemme som seg selv i 20-tida tirsdag kveld.

- Det er etterforskningen som sådan som har ført fram, og vi har tekniske spor som knytter siktede til åstedet, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim under en pressekonferanse.

Hilda Feste ble drept som følge av massiv vold mot hodet en gang etter klokka 21.30 1. nyttårsdag, tidspunktet hvor trygghetsalarmen ble utløst. Denne har toveiskommunikasjon, slik at operatøren skal ha hørt lydene fra inni leiligheten.

Fra utsiden skal en hjemmesykepleier som dro til stedet ha fått et glimt av en mannsperson.

Over 450 meldte seg for politiet, etter at de gikk ut med anmodning om tips og vitneobservasjoner knyttet til drapstidspunktet.