- Det har vært et helvete

Lillesand-kvinnen (22) er svært fornøyd med at hun i dag ble frikjent av juryen i lagmannsretten.

FORNØYDE: Lillesand-kvinnen (i midten) omkranset av mamma og forsvarer under en pressekonferanse i dag. Foto: Lars Thorvaldsen
FORNØYDE: Lillesand-kvinnen (i midten) omkranset av mamma og forsvarer under en pressekonferanse i dag. Foto: Lars ThorvaldsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 22 år gamle kvinnen fra Lillesand som i dag ble frikjent av juryen i Borgarting lagmannsrett, forteller at hun er svært glad for dagens kjennelse.

- Det har vært et helvete. I kveld kommer jeg til å være litt lengre oppe enn i går. Jeg kommer til å bruke mye tid på venner og familie. Jeg har det veldig, veldig bra nå. Det er helt ubeskrivelig, sier hun.

- Føler meg sviktet Hun forteller at hun har fått en god støtte fra de rundt henne.

- Det har vært en helt vanvittig støtte fra de rundt meg, sier hun.

Hun hadde også noen ord å si om de to kvinnene hun ble fengslet sammen med:

- Jeg føler meg fullstendig sviktet, sier hun.

- Ondskapsfullt Hennes forsvarer, advokat Carl Bore, mener 22-åringen har blitt ført bak lyset.

- Vi har fått medhold i at hun ble ført bak lyset. Vi har bevist utover all tvil at hun ble lurt med feil premisser. Dette er grundig dokumenter gjennom blant annet arbeidstøyet hun tok med fordi hun trodde de skulle noe annet og andre vitner, sier Bore.

- Det er ondskapsfullt å plante narkotika på denne måten. Det er organisert kriminalitet, og hun er et offer, mener Bore.

Lillesand-kvinnen rømte fra Bolivia etter at hun ble tatt med kokain i kofferten sammen med Madelaine Rodriguez og Stina Brendemo Hagen i mai 2008. Det var av den grunnen at hun ble tiltalt for smuglingsforsøket i Norge.

- Kommer ikke til å snakke med Stina Ankesaken har i hovedsak dreid seg om bevisvurderingen. Det er et faktum at det ble funnet narkotika i kvinnens bag, men aktor må påvise forsett - altså at tiltalte visste hva hun hadde i bagen. Lillesand-kvinnen har hele tiden nektet for at hun visste hva som var i bagene som de ble stoppet med på flyplassen i Cochabamba i Bolivia.

Stina Brendemo Hagen rømte selv fra Bolivia med hjelp fra mannebladet Alfa. Den 22 år gamle Lillesand-kvinnen avviser at hun ønsker å ha kontakt med henne nå.

RØMTE TIL NORGE: Dagbladet fant Stina Brendemo Hagen i Norge etter at hun hadde rømt fra Bolivia.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
RØMTE TIL NORGE: Dagbladet fant Stina Brendemo Hagen i Norge etter at hun hadde rømt fra Bolivia. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Jeg kan love deg at jeg ikke har snakket med henne, og jeg kommer heller ikke til å gjøre det, sier hun.

- Jeg har egentlig ingenting til overs for henne.

Moren: - Endelig Lillesand-kvinnens mor forteller at det har vært tøft også for familien.

- Endelig, sier hun til Dagbladet.

- Du føler at du havner i helvete. Det har vært veldig, veldig tøft. Det har vært trusler og vi har fryktet for hennes sikkerhet. Og det har kostet mye penger, sier moren videre.

DØMT I BOLIVIA:Stina Brendemo Hagen (t.h.) og Madelaine Rodriguez ble dømt for kokainsmuglingen i Bolivia. 
Foto:  Gunnar Hultgreen/Dagbladet
DØMT I BOLIVIA:Stina Brendemo Hagen (t.h.) og Madelaine Rodriguez ble dømt for kokainsmuglingen i Bolivia. Foto: Gunnar Hultgreen/Dagbladet Vis mer