«Det har vært et lik i Gamals bil»

SKIEN (Dagbladet): Den danske likhundeksperten Hans Petter Ruwald er ikke i tvil om at det har vært et lik i grillen til Gamal Hosein og i bilen hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hans sakkyndige vitneforklaring er et av aktoratets beste kort for å få Hosein dømt for drapet på kona Gry.

- Når to hunder markerer for liklukt, er det et sikrere bevis enn DNA. Med 99,999 prosent sikkerhet har det vært et lik der, sa Hans Petter Ruwald i Skien og Porsgrunn tingrett.

- Markerte tydelig

Den danske eksperten har vært rådgiver og spesialist for både tysk og dansk politi i 16 år. Han er en av de fremste ekspertene på opplæring og bruk av identifikasjonshunder.

- Hundene markerte tydelig og overbevisende om lukt i grillen, sa han i retten i går.

Han har studert videoopptakene av likhundenes søk.

Feilmarkering?

På Gamal Hoseins bil markerte den ene likhunden på bakre skjerm - ikke i bagasjerommet der påtalemyndigheten mener at den drapstiltalte fraktet liket av kona si.

- Dersom en del av liket har kommet i kontakt med skjermen, kan lukta der ha blitt sterkere enn om liket lå innpakket i bagasjerommet, sa Ruwald i går.

Det er første gang her i landet at likhund-markeringer blir ført som et viktig bevis. Forsvaret sår tvil om bevisgraden.

HELT SIKKER: - Når to hunder markerer for liklukt, er det et sikrere bevis enn DNA, sa den danske eksperten Hans Petter Ruwald i retten i går.