Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det har vært krevende

Abid Raja forsikrer om at forholdet til Trine Skei Grande er bedre enn på lenge. Partilederen vedkjenner at det har vært tøffe tak for henne.

SKRYT: Abid Raja og Trine Skei Grande har en historie med uenigheter og åpne krangler i partiet, men snakker nå varmt om hverandre etter at de begge ble innstilt til ledergruppen av Venstres valgkomité. Video: Nina Hansen. Reporter: Steinar Suvatne. Vis mer

OSLO/GARDERMOEN (Dagbladet): Trine Skei Grande er innstilt som fortsatt leder av Venstre. Abid Raja og Sveinung Rotevatn er innstilt som nye nestledere.

Landsmøtet i april må vedta innstillingen før den er realitet.

Terje Breivik og Ola Elvestuen er dermed skjøvet ut av partiledelsen, til tross for at begge ønsket å fortsette.

VIL FORTSETTE: Trine Skei Grande sier hun og Abid Raja har hatt det veldig gøy sammen i det siste. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VIL FORTSETTE: Trine Skei Grande sier hun og Abid Raja har hatt det veldig gøy sammen i det siste. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Bedre forhold

Forholdet mellom Skei Grande og Raja har tidligere vært svært anspent, men Raja forteller Dagbladet at den tida er forbi.

- Nå har forholdet vårt vært veldig bra lenge, sier han til Dagbladet.

- Du må huske på at jeg er i regjering nettopp på grunn av Trine. Vi har lagt det bak oss, og jeg tror det er på tide at pressen også legger det bak seg, sier Raja, som forteller at «det er veldig lenge siden det var turbulent».

- Vi har faktisk hatt det veldig gøy sammen i det siste, bekrefter Trine Skei Grande.

Grande understreker at Raja og hun står i samme politiske prosjekt: Å løfte Venstre i regjering.

Likevel er både Raja og Grande klar på at Venstre-ledelsen må bli bedre på samarbeid enn hva som har vært tilfellet tidligere.

- Vi må lære oss å jobbe bedre sammen innad i Venstre, men også med andre partier, sier hun.

Forskjellig kjemi

Til TV 2 forteller Raja at det er viktig å ta vare på alle som har stått på for Venstre og har gitt veldig mange år av sitt liv.

- Jeg ser frem til å jobbe med hver og en av de. Så har vi felles prosjekt. Selv om vi kan ha forskjellige personkjemier, er vi enige om Venstres prosjekt, som er det viktigste, sier han.

Raja utdyper at med forskjellige personkjemier, så viser han til at man har sett ulike meninger om mye i partiet.

- Nå har altså valgkomiteen gått fram som et veldig godt eksempel og jeg håper vi skal følge eksempelet med å bygge fellesskap og samhold i partiet, sier Raja.

- Gode og dårlige dager

Komiteen vil altså beholde Trine Skei Grande som partileder tross stor motstand mot henne, ifølge flere medier. Etter det skuffende valgresultatet i fjor høst har det vært rungende krav om fornyelse i Venstre-ledelsen.

- Det er gode dager og dårlige dager som partileder. En leder må tåle noen støyter og at alle rundt en ikke er fornøyde, sier Skei Grande til Dagbladet.

- Hva har det vært mest av i det siste - de gode, eller de dårlige?

- I det siste har det vært mange gode dager.

- Venstre sliter tungt på målingene. Hva får deg til å tro at du er riktig person til å lede laget fortsatt?

- Jeg har levert gode valgresultater, særlig i Oslo. Nå skal vi rette blikket framover og kommunisere god Venstre-politikk ut til folket. Det ser jeg fram til å gjøre sammen med Abid og Sveinung, dersom landsmøte vedtar innstillingen, sier Skei Grande.

- Krevende dager

Seinest i dag gikk Hallstein Bjercke, Venstre-topp i Oslo, ut i Dagbladet og krevde Skei Grandes avgang. Hun innrømmer at slikt tar på.

- Jeg må si at det er krevende dager også når man er partileder, sier hun om den siste tida.

Kritikken fra Bjercke tar Grande til etterretning.

- Erna Solberg og Siv Jensen må ikke finne seg i et slikt opprør, Grande?

- Vi har litt forskjellig ytringskultur i Venstre. Her er det veldig stor takhøyde, og en kultur for å si ifra, sier hun og smiler.

Det vakte stor oppsikt da Dagbladet i dag meldte at sterke stemmer i Oslo Venstre ber Skei Grande trekke seg.

- Trine har vært en fantastisk politiker for Venstre. Hun er en fantastisk statsråd. Men jeg tror tiden hennes som partileder, bør være forbi. Jeg tror ikke hun kan klare å gjenreise den autoriteten integriteten og tilliten du må ha for å kunne være en god partileder for Venstre framover, sa Oslo-topp Hallstein Bjercke tidligere i dag.

Hele Norges coronakart