- Det har vært psykisk terror

«Anders» er blitt terrorisert av fotballtreneren sin i over sju år.

«Anders» og familien hans har i over sju år blitt trakassert av hans tidligere fotballtrener. Familien har anmeldt saken flere ganger, men det har alltid endt med henleggelse. Foto: Thomas Rasmus Skaug
«Anders» og familien hans har i over sju år blitt trakassert av hans tidligere fotballtrener. Familien har anmeldt saken flere ganger, men det har alltid endt med henleggelse. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): - Jeg blir ikke redd, men sint og provosert. Særlig når han truer mamma, forklarer «Anders».  

«Anders» var bare elleve år da det første trusselbrevet kom til han og moren fra den tidligere fotballtreneren.

Nå har trakasseringen pågått i sju år.  

- Det har vært psykisk terror, forklarer moren overfor Dagbladet.  

- Må holdes unna barneidretten Dagbladet skrev i går om at Norges Idrettsforbund tidligere denne måneden sendte ut brev til alle idrettslag om at en 36-åring må holdes unna barneidretten fordi de frykter at han vil begå ulovligheter overfor barn.  

Mannen har gjennom flere år oppsøkt idrettslag i Sør-Norge under minst seks ulike identiteter for å jobbe med barn og unge.  

Samme mann ble fotballtreneren til «Anders» da han var 10 år.  

Familien ønsker å være anonym, for å unngå å få mer oppmerksomhet fra 36-åringen. De tar nå bladet fra munnen for å fortelle hvordan mannen opererer.  

-Jeg vil at han skal bli utestengt fra alt som har med barn å gjøre, sier «Anders».  

Trusselmeldingene Den nye treneren fikk småguttenes oppmerksomhet da han fortalte om sin pågående fotballkarriere i toppserien, og skrøt av å ha tatt trenerutdannelse i utlandet.

Historiene ble til slutt så mange at ungguttene og foreldrene begynte å stille spørsmål.  

- Jeg og en annen mamma sjekket opp navnet hans, men fant ut at denne personen ikke eksisterte. Vi leverte en bekymringsmelding til politiet. Litt stund etterpå fikk ha beskjed om å forlate klubben, forklarer moren.  

Det gikk ett år før det første trusselbrevet kom.  

- Det tok langt tid før vi skjønte hvem det kunne være. Vi koblet inn politiet, og de tok affære, forklarer hun.  

Så begynte trusselmeldingene.  

Truer familien med drap, voldtekt, og pengeutpressing Mannen skal ha sporet opp hele familien: også faren, stefaren, og stebroren til «Anders» mottok tekstmeldinger med grove trusler om drap og voldtekt, tekstmeldinger med seksuelt innhold med antydninger om incest og pedofili, samt pengeutpressing.  

Ifølge familien skal meldingene ha blitt signer med ulike navn, og sendt via offentlige datamaskiner slik at mannen er umulig å besvare og spore opp.  

- Det er akkurat som om han opererer med et mønster. Det kunne plutselig gå ett år uten at vi hørte fra ham, også kan vi plutselig få meldinger daglig. Alle som sier han i mot, eller som kommer i hans vei, begynner han å trakassere og hevne seg på, forklarer stefaren til «Anders».  

- Når man får en tekstmelding kjenner man et ubehag og en uro. Jeg lurer på hva han faktisk er i stand til å gjøre, sier moren.  

I den senere tiden har tekstmeldingene til «Anders», blitt intensivert. Han har nå måttet skaffe seg hemmelig nummer.  

- Skal det være lov at noen skal kunne terrorisere en familie i så mange år? Man blir så sint, dessverre er det lite vi får gjort for å stanse dette, forklarer moren.  

Familien har anmeldt mannen flere ganger, men hver gang har anmeldelsene blitt henlagt.  

- Vi er frustrerte over politiets innsats. De engasjerer seg der og da, men så blir saken henlagt. De kjenner igjen mønsteret, men de kan ikke bevise at det er ham, sier moren.  

Tidligere dømt Mannen er straffedømt seks ganger, for blant annet bedragerier, trusler og skadeverk.

I 2007 ble han i Oslo tingrett dømt for å ha begått overgrep mot en åtte år gammel gutt i en svømmehall i Oslo, men ble i straffesaken frikjent i lagmannsretten.  

Selv nekter mannen for å ha truet barn og foreldre:

- Jeg har aldri gjort noe fysisk overfor noen og har aldri rørt barn. Jeg har heller aldri truet spillere, foreldre eller klubber, sa 36-åringen til Dagbladet tidligere denne uka.