ANGRER: Stortingsrepresentant Henning Skumsvoll (Frp) er veldig fornøyd etter at politiet har henlagt voldtektsanklagene mot han, men sier han angrer på de etterhvert så omtalte hendelsene som førte til bystyrerepresentant Beate Helland anmeldte ham. Foto: Espen Røst / Dagbladet
ANGRER: Stortingsrepresentant Henning Skumsvoll (Frp) er veldig fornøyd etter at politiet har henlagt voldtektsanklagene mot han, men sier han angrer på de etterhvert så omtalte hendelsene som førte til bystyrerepresentant Beate Helland anmeldte ham. Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer

- Det har vært to veldig tøffe dager, men nå er jeg bare svært lettet

Stortingsrepresentant Henning Skumsvoll om politiets henleggelse og sex-anklagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet henla i dag saken mot Frp-topp og stortingsrepresentant Henning Skumsvoll som var anklaget for å ha voldtatt og trakassert en lokalpolitiker fra eget parti.

- Det har vært to veldig tøffe dager, men nå er jeg bare svært lettet, sier Skumsvoll til Dagbladet.

Dagbladet møtte stortingsrepresentanten på en bar i Homannsbyen rett bak slottet i Oslo i ettermiddag.

- Ikke gjort noe galt Bystyrerepresentant Beate Helland (Frp) anmeldte mandag Skumsrud for en voldtekt i 2008 og to tilfeller av seksuell trakassering i 2009, men Skumsvoll sier politiets henleggelse ikke kom overraskende på han.

- Jeg har jo hele tiden visst at jeg ikke har gjort noe galt, derfor er det bra at politiet nå mener det samme, sier Frp-toppen.

Han forteller at de siste dagers medietrykk har vært svært tungt.

- Jeg er ikke sint, men jeg er trist over at jeg har blitt hengt ut på denne måten i media.

Han mener flere medier har opptrådt svært uaktsomt.

- Denne saken er jo svært tynn. Det er jo klart, ettersom politiet har henlagt saken uten en gang å ha snakket med meg eller min advokat. Politiet har gjort en glimrende jobb når de har behandlet den så raskt, sier Skumsvoll

- Vanskelig for familien Han forteller at han har fått veldig mye støtte fra partifeller og fra venner, og tror ikke saken får konsekvenser for hans politiske karriere på sikt.

- Men det er klart at denne saken er veldig vanskelig for min nærmeste familie. I dag angrer jeg veldig på de etterhvert mye omtalte hendelsene, men gjort kan ikke gjøres ugjort. Dette må jeg bare stå for, sier stortingsrepresentanten.