- Det har vært ventet at noe slikt kunne skje

Frykt i det jødiske miljøet i Norge.

BEKYMRET: : De siste månedene har det vært økt aktivitet av folk som tar bilder ved den jødiske synagogen i Oslo. - Vi er på vakt og har høynet beredskap. Vi satser på at politiet gjør jobben sin, sier forstander i Det mosaiske trossamfunn, Ervin Kohn. Foto: Line Schibstad
BEKYMRET: : De siste månedene har det vært økt aktivitet av folk som tar bilder ved den jødiske synagogen i Oslo. - Vi er på vakt og har høynet beredskap. Vi satser på at politiet gjør jobben sin, sier forstander i Det mosaiske trossamfunn, Ervin Kohn. Foto: Line Schibstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tre personer ble skutt og drept ved Det jødiske museet i Brüssel i dag. Ordføreren i byen, Yvan Mayeur, tror det er snakk om et terrorangrep.

- Slike terrorangrep er ment for å skape frykt, og gjør selvsagt det. Dagens angrep er selvsagt overraskende, men det har også vært mye spaningsaktivitet utenfor hos oss de siste månedene. I det jødiske miljøet har det vært ventet at noe slikt kunne skje, sier Ervin Kohn, for­stan­der i Det Mo­sa­is­ke Tros­sam­fund, til Dagbladet.

Håper politiet har kontroll De siste månedene har, ifølge Kohn, det vært en økning av personer som går i området rundt synagogen i Oslo. Flere av dem har tatt bilder.

- Noen av disse ser litt mindre turistaktige ut enn andre. Som når det kommer en bil med tre menn og stopper utenfor for å ta bilder, sier Kohn og fortsetter:

- Når noe skjer ett sted, kan det jo skje andre steder og. Foreløpig vet vi ikke om dette er koordinert, eller om det er begått av en svart svane. Men vi satser på at politiet gjør jobben sin.

Det bor rundt 1500 jøder i Norge.

- Vi er en sårbar, liten minoritet. Vi frykter at dette angrepet kan inspirere og gi ideer til angrep også mot oss, men håper og tror at politiet gjør jobben sin, gjentar forstander Kohn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer