- Det har vært voldsom skyting

Heidi (19) befinner seg ti minutter unna opptøyene i Bangladesh.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En person er drept og minst seks skadd etter at det i natt brøt det ut harde kamper ved hovedkontoret til grensestyrken Bangladesh Rifles i Dhaka.

Ifølge flere internasjonale medier er årsaken til opptøyene at soldatene er svært misfornøyde med lønn og arbeidskår.

Heidi Solberg Økland (19) fra Krokstadelva i Buskerud, befinner seg i KFUKs nasjonalkontor i byen, bare ti minutters kjøretur unna.

- Det er ganske dramatisk her og det har vært voldsom skyting. Soldatene med lavere lønn var frustrerte, og reagerte dessverre på denne måten. Jeg har bare sittet og fulgt med på nyhetene helt siden jeg fikk en epost av den norske ambassaden om hva som foregikk. Der sto det at jeg burde holde meg innendørs og være forsiktig, skriver Solberg Økland i en epost til Dagbladet.no.

Et helikopter fra hæren sirkler over hovedkvarteret til grensestyrken, og det er mye politi og mange militære i gatene.

Ifølge BBC er det ingenting som tyder på at opptøyene er forsøk på et statskupp, men det er varslet portforbud i løpet av kort tid.

HARDE KAMPER: Dette oversiktbildet fra tidligere i dag, viser hovedkontoret til grensestyrken Bangladesh Rifles. Foto: Munir uz ZAMAN/AFP/Scanpix
HARDE KAMPER: Dette oversiktbildet fra tidligere i dag, viser hovedkontoret til grensestyrken Bangladesh Rifles. Foto: Munir uz ZAMAN/AFP/Scanpix Vis mer

- På grunn av frykt for husarrest, dro alle som var på kontoret hjem for å slippe å tilbringe natta her. Jeg har ingen planer om å bevege meg ut i gatene, for å si det sånn, skriver Solberg Økland.

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press har soldatene også tatt kontroll over et kjøpesenter i byen. Hæren har stengt alle veier i området og har bedt beboerne komme seg bort.

Opptøyene brøt ut bare én dag etter at statsminister Sheikh Hasina besøkte grensestyrken og ba dem være disiplinerte og klare til å beskytte landets grenser.

TI MINUTTER UNNA: Heidi Solberg Økland er i Dhaka som frivillig for KFUK. Foto: Privat
TI MINUTTER UNNA: Heidi Solberg Økland er i Dhaka som frivillig for KFUK. Foto: Privat Vis mer