Oslo-varsko:

- Det haster å snu utviklingen

De siste fire ukene vitner om en jevn stigning i antall coronasmittede i Oslo kommune.

KLAR TALE: Helseminister Bent Høie oppsummerer de viktigste tiltakene. Video: NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det haster å snu utviklingen i Oslo av hensyn til situasjonen på sykehusene på østlandsområdet og for å klare å snu utviklingen nasjonalt, sier helseminister Bent Høie til TV 2 etter at det ble registrert ny døgnrekord i antall smittede i Oslo tirsdag.

Det siste døgnet er det registrert 223 nye smittede i Oslo, som er 39 flere enn gjennomsnittet i forrige uke.

CORONAVAKSINE: Det europeiske smittevernbyrået starter nå godkjenningsprosessen av en tredje coronavaksine. Den nye vaksinen er produsert av det spanske firmaet Moderna Biotec. Vis mer

Snittet den siste uka er 184 smittede per dag. Antallet som er registrert smittet siste døgn er 25 flere enn gårsdagens tall.

Samme dag i forrige uke ble det registrert 123 smittetilfeller.

Jevn stigning

- Tallene viser alvoret i situasjonen og at det er behov for de strenge tiltakene som ble innført i forrige uke og ikke minst tiltakene som byrådet kom med tirsdag, sier Høie til kanalen.

At tallet øker eller faller fra en dag til en annen betyr ikke nødvendigvis at det er en generell endring i smitten da det kan være forsinkelse i rapporteringen.

Trenden har imidlertid vært en jevn stigning de siste fire ukene. I løpet av uke 45 ble det registrert totalt 1 197 tilfeller, i snitt 171 per dag.

Tre bydeler på smittetoppen

Fra uke 45 til 46 har det vært størst økning i aldersgruppen 10–19 år. Det har også vært en økning i de eldste aldersgruppene.

Bydelene Alna, Gamle Oslo og Grünerløkka har vært på smittetoppen de siste fire ukene, med henholdsvis 346, 327 og 297 smittetilfeller.

Hele 33 prosent av de smittede ble smittet i sin egen husstand.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer