- Det hele oppleves som meningsløst

To pulter sto tomme på Madlamark skole i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): To pulter sto tomme på Madlamark skole i dag tidlig. Mens flagget vaiet på halv stang i det grå vestlandsværet ble elevene møtt av personalet.

De skulle snakke om det ufattelige som skjedde i går. At to av elevene ble funnet døde i sitt eget hjem.

- Det er på alle måter uforståelig. De hadde gode skussmål og et godt nettverk. Det hele oppleves som meningsløst, sier rektor Finn Bjelland til Dagbladet.no.

Bjelland forteller om det gode samarbeidet han hadde med moren i familien, gjennom Foreldrenes arbeidsutvalg, FAU.

Lys i klasserommene

Flere av foreldrene valgt å følge barna sine til skolen i dag. Det var stille i gangene og hele skolen var tydelig preget av drapene. Da Dagbladet.no var på Madlamark skole i formiddag var det tent lys i mange av klasserommene. I et klasserom var kateteret gjort om til et minnebord hvor medelevene hadde lagt sine egne tegninger.

Det første rektor gjorde da han fikk melding om drapene i går, var å informere de lærerne. I dag snakker de med barna.

- Vi snakket med lærerne før vi informerte de øvrige ansatte, FAU og driftsledelsen. Vi snakket om hvordan vi skulle håndtere dette videre før vi informerte alle foreldrene på trinnene.

 - UFORSTÅELIG: Rektor ved skolen, Sven Bjelland, prøver å møte elevene så ærlig han kan i dag, men kan ikke forstå tragedien. Foto: ERLING HÆGELAND
- UFORSTÅELIG: Rektor ved skolen, Sven Bjelland, prøver å møte elevene så ærlig han kan i dag, men kan ikke forstå tragedien. Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer

Da barna kom til skolen i dag gikk de sammen i grupper for å snakke om de to medelevene som ikke er der lenger.

Vil unngå rykter

- Det er så mange ubesvarte spørsmål. Nå er målet å unngå usikkerhet og rykter i vennekretsen.

Flere av gruppene satt fortsatt og snakket sammen da Dagbladet.no besøkte Madlamark, mens noen hadde gått videre til Madlamark kirke som ligger like ved skolen.

Bjelland roser støtteapparatet rundt skolen, som har 400 elever og 75 ansatte.

- Det er fokus på elevene i dag. Vi svarer på spørsmål de har, og vi prøver å fange opp de av elevene som reagerer mest. Det her er det ingen som forstår. Vi prøver å møte elevene så ærlig som vi kan, sier rektoren.

PULTEN: Her hadde den drepte jenta plassen sin på skolen.