Røykeforbud:

Det hele startet som en kampanje. Nå forbyr flere uteserveringer i Bergen folk å røyke: - Dette må alle gjøre

Bergenserne ville teste ut røykfri uteservering. Tilbakemeldingene har vært så gode at det gjøres permanent: - Alle må prøve dette.

STUMPER RØYKEN: Kreftforeningen spurte flere utesteder om de kunne tenke seg å ha røykfri uteservering i forbindelse med markeringen av «Verdens tobakksfrie dag». Flere ble med, og hos enkelte var opplevelsen så god at de har valgt å gjøre ordningen permanent. Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
STUMPER RØYKEN: Kreftforeningen spurte flere utesteder om de kunne tenke seg å ha røykfri uteservering i forbindelse med markeringen av «Verdens tobakksfrie dag». Flere ble med, og hos enkelte var opplevelsen så god at de har valgt å gjøre ordningen permanent. Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En gang i året arrangeres «Verdens tobakksfrie dag». Kreftforeningen bruker anledningen til å sette fokus på spørsmål som er viktige for dem. I år spurte de serveringssteder over det ganske land om de kunne tenke seg å ha røykfri uteservering denne dagen.

I Bergen ble flere serveringssteder med, og enkelte var så fornøyd med resultatet at de har valgt å gjøre ordningen permanent, skriver Bergens Tidende (BT).

- Selv har vi tro på det. Folk som besøker oss må kunne drikke kaffe og spise bolle uten å forstyrres av røykende på nabobordet, sier markedsdirektør i Baker Brun, Kari Wulf, til avisa.

Anbefaler alle om å kaste seg på

Bakeriet testet ut konseptet ved to av sine tre uteserveringer. Tilbakemeldingene var ifølge Wulf så gode at de valgte å gjøre ordningen permanent ved en nyåpnet bakeriutsalg på Åsane senter.

- Vi startet det fra dag én ved den nyåpnede kafeen. Vi har sett at dette er noe som fungerer bra internasjonalt, og vi vet jo at nordmenn har satt pris på at man ikke lenger kan røyke inne, sier hun til Dagbladet.

I Bergen har allerede også Zupperia på Bryggen og Godt Brød blitt med på å teste røykfri dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer