Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det «hemmelige hullet» ligger midt i en skog. Ned i mørket dukker det opp en spektakulær hule

Nå har det spektakulære tempelet under bakken blitt fanget på film. 

UNDER JORDA: Mennesker har passert det som kan se ut som et «kaninhull» i Shropshire, England. Nå har en video av tempelet under bakken - kommet til overflaten. Video: Caters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mennesker har passert det som kan se ut som et «kaninhull», i Shropshire, et området vest for Birmingham, England.

Dersom du følger hullet ned i mørket, under bakken - befinner du deg i en spektakulær hule.

Se videoen av fra innsiden av hulen øverst i saken.

Historic England beskriver hulene som «grotto», grotter som blant annet blir brukt som sted til å utøve «sort magi», og hevder at hulen ble bygd på slutten av 1700-tallet eller tidlig 1800-tallet.

«Kaninhull» i skogåpning

Hulene ligger circa én meter under bakkenivå, og er gravd ut av sandstein.

Den spektakulære utgravingen viser flere alkover, i forskjellige rom, men også det som kan virke som at en gang var en fungerende fontene eller et vannløp, skriver The Telegraph.

MAJESTETISK: Slik så det ut på innsiden av hulen da fotografen nylig tok sitt visitt. Foto: Caters / Michael Scott
MAJESTETISK: Slik så det ut på innsiden av hulen da fotografen nylig tok sitt visitt. Foto: Caters / Michael Scott Vis mer

Videoen øverst i saken er filmet av fotograf Michael Scott, i et intervju med The Telegraph forteller han om sin opplevelse da han besøkte hula.

- Jeg trasket over en åker for å finne området, men om jeg ikke hadde visst at hula lå der den lå, da hadde jeg nok gått rett forbi.

- Jeg måtte bøye meg ned for å krype inn, og da jeg var på innsiden, var det musestille. Det var et par edderkopper der, men det var det.

Besøkende praktiserer sort magi

Ifølge den lokale nyhetsstasjonen i Shropshire har tempelet også blitt besøkt av hedninger og hekser som har holdt seremonier der. Rundt Halloween pleier det også å være tor interesse for å besøke hulen.

I 2012 valgte eierne av eiendommen å lukke tempelet for offentligheten midlertidig, etter flere besøk fra mennesker som ønsket å praktisere «sort magi» på innsiden av hulen.

GLEMT: Mange hadde nok glemt hva som befant seg nede i kjelleren på Carillon Court-kjøpesenteret i engelske Loughborough, men det var før håndverkere fant den hemmelige luken og stigen. Video: Leicestershire fire and rescue service, Loughborough station Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media