UNDER JORDA: Mennesker har passert det som kan se ut som et «kaninhull» i Shropshire, England. Nå har en video av tempelet under bakken - kommet til overflaten. Video: Caters Vis mer

Det «hemmelige hullet» ligger midt i en skog. Ned i mørket dukker det opp en spektakulær hule

Nå har det spektakulære tempelet under bakken blitt fanget på film. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mennesker har passert det som kan se ut som et «kaninhull», i Shropshire, et området vest for Birmingham, England.

Dersom du følger hullet ned i mørket, under bakken - befinner du deg i en spektakulær hule.

Se videoen av fra innsiden av hulen øverst i saken.

Historic England beskriver hulene som «grotto», grotter som blant annet blir brukt som sted til å utøve «sort magi», og hevder at hulen ble bygd på slutten av 1700-tallet eller tidlig 1800-tallet.

«Kaninhull» i skogåpning

Hulene ligger circa én meter under bakkenivå, og er gravd ut av sandstein.

Den spektakulære utgravingen viser flere alkover, i forskjellige rom, men også det som kan virke som at en gang var en fungerende fontene eller et vannløp, skriver The Telegraph.

MAJESTETISK: Slik så det ut på innsiden av hulen da fotografen nylig tok sitt visitt. Foto: Caters / Michael Scott
MAJESTETISK: Slik så det ut på innsiden av hulen da fotografen nylig tok sitt visitt. Foto: Caters / Michael Scott Vis mer

Videoen øverst i saken er filmet av fotograf Michael Scott, i et intervju med The Telegraph forteller han om sin opplevelse da han besøkte hula.

- Jeg trasket over en åker for å finne området, men om jeg ikke hadde visst at hula lå der den lå, da hadde jeg nok gått rett forbi.

- Jeg måtte bøye meg ned for å krype inn, og da jeg var på innsiden, var det musestille. Det var et par edderkopper der, men det var det.

Besøkende praktiserer sort magi

Ifølge den lokale nyhetsstasjonen i Shropshire har tempelet også blitt besøkt av hedninger og hekser som har holdt seremonier der. Rundt Halloween pleier det også å være tor interesse for å besøke hulen.

I 2012 valgte eierne av eiendommen å lukke tempelet for offentligheten midlertidig, etter flere besøk fra mennesker som ønsket å praktisere «sort magi» på innsiden av hulen.

GLEMT: Mange hadde nok glemt hva som befant seg nede i kjelleren på Carillon Court-kjøpesenteret i engelske Loughborough, men det var før håndverkere fant den hemmelige luken og stigen. Video: Leicestershire fire and rescue service, Loughborough station Vis mer