Det hemmelige Iphone-trikset for å sjekke den virkelige dekningen din

Genialt og enkelt.

SIGNALSTYRKE: På tross av kontorer på Hasle i Oslo, er ikke dekningen på -106 til -102 altfor imponerende på undertegnedes arbeidsplass. Jo høyere minusverdi mål i dBm, jo dårligere dekning har du. -60 til -90 er generelt bra dekning. Foto: SKJERMDUMP
SIGNALSTYRKE: På tross av kontorer på Hasle i Oslo, er ikke dekningen på -106 til -102 altfor imponerende på undertegnedes arbeidsplass. Jo høyere minusverdi mål i dBm, jo dårligere dekning har du. -60 til -90 er generelt bra dekning. Foto: SKJERMDUMP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Har du en Iphone og noen gang opplever at du verken får sendt meldinger eller ringt på tross av at dekningssøylene/prikkene i venstre hjørne skyter i været?

Vel, stolpene er faktisk ikke det mest presise verktøyet for å fortelle deg hva dekningen din faktisk er, og hvor bra to eller tre streker er kan også variere fra telefon til telefon.

Signalstyrke Har du Iphone er det et hemmelig triks for å sjekke hvor godt signalet faktisk er, viser Techinsider. Funksjonen er også tilgjengelig på Android-telefoner, men ikke ved en like intrikat metode.

Telefonene kan vise signalstyrken med stolper eller i dBm, som er en måleenhet for signaleffekt.

Jo større negativ verdi dBm-indikatoren viser, jo dårligere dekning. -60 til -90 er generelt god dekning, og ved over -100 kan du risikere å miste dekningen.

En signalstyrke på -60 er dermed bedre enn -70.

Iphone For å få funksjonen på Iphone, må du gå inn i det som heter «field test mode».

Det gjør du ved å taste nummeret *3001#12345#* og trykke på ringe-knappen.

Du vil da være i «field test mode» og dekningsindikatoren i venstre hjørne vil vises i tall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.