SIGNALSTYRKE: På tross av kontorer på Hasle i Oslo, er ikke dekningen på -106 til -102 altfor imponerende på undertegnedes arbeidsplass. Jo høyere minusverdi mål i dBm, jo dårligere dekning har du. -60 til -90 er generelt bra dekning. Foto: SKJERMDUMP
SIGNALSTYRKE: På tross av kontorer på Hasle i Oslo, er ikke dekningen på -106 til -102 altfor imponerende på undertegnedes arbeidsplass. Jo høyere minusverdi mål i dBm, jo dårligere dekning har du. -60 til -90 er generelt bra dekning. Foto: SKJERMDUMPVis mer

Det hemmelige Iphone-trikset for å sjekke den virkelige dekningen din

Genialt og enkelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Har du en Iphone og noen gang opplever at du verken får sendt meldinger eller ringt på tross av at dekningssøylene/prikkene i venstre hjørne skyter i været?

Vel, stolpene er faktisk ikke det mest presise verktøyet for å fortelle deg hva dekningen din faktisk er, og hvor bra to eller tre streker er kan også variere fra telefon til telefon.

Signalstyrke Har du Iphone er det et hemmelig triks for å sjekke hvor godt signalet faktisk er, viser Techinsider. Funksjonen er også tilgjengelig på Android-telefoner, men ikke ved en like intrikat metode.

Telefonene kan vise signalstyrken med stolper eller i dBm, som er en måleenhet for signaleffekt.

Jo større negativ verdi dBm-indikatoren viser, jo dårligere dekning. -60 til -90 er generelt god dekning, og ved over -100 kan du risikere å miste dekningen.

En signalstyrke på -60 er dermed bedre enn -70.

Iphone For å få funksjonen på Iphone, må du gå inn i det som heter «field test mode».

Det gjør du ved å taste nummeret *3001#12345#* og trykke på ringe-knappen.

Du vil da være i «field test mode» og dekningsindikatoren i venstre hjørne vil vises i tall.

Deretter må du holde inn lås/skru av-knappen fram til valget om å skru av telefonen dukker opp på skjermen din.

Deretter må du holde inne hjem-knappen i overkant av fem sekunder. Du vil da se at signalindikatoren i venstre hjørne vil vises i tall.

Trykker du på selve ikonet der signalstyrken din vises i venstre hjørne, kan du bytte mellom å vise signalstyrken din i prikker eller dBm.

For å skru av denne funksjonen, er det bare å sette telefonen i «field test mode» igjen. Dette gjør du altså ved å taste nummeret *3001#12345#*.

Android På Android-telefoner finner Dagbladet dessverre ikke en funksjon for å lese av dBm-styrken når telefonen står i vanlig modus.

Du kan imidlertid sjekke signalstyrken ved et par enkle tastetrykk.

Velg «innstillinger» på telefonen. Bla helt ned i menyen til punktet «om enheten/telefonen». Der finner du signalstyrken din vist i dBm.

Greit å huske på neste gang du går rundt hytteveggen, setter deg på huk eller klatrer opp på taket på jakt etter telefondekning. Med denne funksjonen kan du forhåpentligvis finne ut hvor dekningen er best.

-106: Ikke veldig god dekning. Foto: Skjermdump
-106: Ikke veldig god dekning. Foto: Skjermdump Vis mer