Regjeringsforhandlingene i 2001:

Det hemmelige maktspillet bak Bondeviks regjering i 2001. - Jeg ante ikke at dokumentene fantes

De smilte utad, men bak lukkede dører pågikk et hemmelig maktspill. Nå kan Dagbladet avsløre hvordan regjeringserklæringen til den andre Bondevik-regjeringen faktisk ble til.

UNIKT INNBLIKK: Nye dokumenter gir et unikt innsyn i regjeringsforhandlingene i 2001. Her er tre glade gutter på forhandlingsstedet Sem gjestegård, etter at det ble enighet om å danne en regjering fra Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre. Kjell Magne Bondevik ble statsminister, Jan Petersen (t.v) utenriksminister og Lars Sponheim (t.h.) landbruksminister.
Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
UNIKT INNBLIKK: Nye dokumenter gir et unikt innsyn i regjeringsforhandlingene i 2001. Her er tre glade gutter på forhandlingsstedet Sem gjestegård, etter at det ble enighet om å danne en regjering fra Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre. Kjell Magne Bondevik ble statsminister, Jan Petersen (t.v) utenriksminister og Lars Sponheim (t.h.) landbruksminister. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager foregår det samtaler og spekulasjoner rundt nye regjeringskoalisjoner etter stortingsvalget 2017. I år, som hvert år diskuteres det fram og tilbake hva de ulike partiene kan gi og ta.

Nå viser nylig publiserte dokumenter hvordan slike forhandlinger kan arte seg.

Dokumentene, som er gjort tilgjengelige av Riksarkivet, gir et unikt innblikk i hva som foregikk bak lukkede dører under regjeringsforhandlingene da Kjell Magne Bondevik skulle samle sin andre regjering.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer