- Det henger en udetonert bombe på sykehusveggen

Røde Kors-leder Ola Skuterud gråt da han fikk høre om sykehusbombingen.

BOMBET SYKEHUS: En ansatt ved sykehuset Al-Quds til Røde Halvmåne i Gaza står igjen med restene av en bombe. Bak ham står pasienter med masker som skal beskytte mot alt støvet i bygningen. Flere hundre gjemmer seg på sykehuset i frykt for flere israelske bomber. Foto:AFP/MEHDI FEDOUACH/SCANPIX
BOMBET SYKEHUS: En ansatt ved sykehuset Al-Quds til Røde Halvmåne i Gaza står igjen med restene av en bombe. Bak ham står pasienter med masker som skal beskytte mot alt støvet i bygningen. Flere hundre gjemmer seg på sykehuset i frykt for flere israelske bomber. Foto:AFP/MEHDI FEDOUACH/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ASKHELON/OSLO (Dagbladet.no): Ola Skuterud er delegasjonsleder for det internasjonale Røde Kors-forbundet til de palestinske områdene.

Han sier til Dagbladet.no at han gråt da han fikk høre at sykehuset til Palestinsk Røde Halvmåne i Gaza ble truffet av israelske bomber i dag.

- Totalt vanviddDet ble ikke bedre, da også to av UNRWAs to bygninger i Gaza nå står i brann etter flere israelske bomber. - Dette er det totale vanvidd. Jeg er sjokkert og har ikke ord for det. Jeg har mange ganger sagt at situasjonen ikke kan bli verre her. Men så blir den bare det, sier Skuterud til Dagbladet.no. Sykehuset Al-Quds til Røde Halvmåne ble truffet i morges. En rekke medisinske og humanitære hjelpeforsyninger ble bombet, og livene til rundt 100 pasienter og det medisinske personellet som passet på dem, ble satt i fare. - Israel angrep en lagerbygning like ved sykehuset, hvor vi har mye hjelpemateriell. Våre folk ville bort og slukke brannen, men ble skutt mot, og måtte flykte tilbake til sykehuset, sier Skuterud og fortsetter: - Så bombet de administrasjonsbygningen vår. Nå er vi også redd for drivstofflagre, som er like ved. Vi er redd for at de blir satt i brann, sier Skuterud. Udetonert bombe på sykehusetI tillegg til bombene som eksploderte på Røde Halvmånes lokaler, skal det ifølge Skuterud henge en udetonert bombe på en av sykehusets vegger. - Vi måtte evakuere 35 pasienter, hvor de fleste var barn. De er nå evakuert ned til grunnplanet. Nå er rundt 500 personer der, hvor de føler det er sikrest å være, sier Skuterud. - Vi i Røde Kors-bevegelsen er ganske sjokkert. Vi fryktet det verste i denne krigen, men dette er enda verre, sier han. I dag ble tre av Røde Halvmånes sykebiler ødelagt. I løpet av den 20 dager lange krigen, er ti Røde Halvmåne-ambulanser ødeleagt, ifølge Skuterud. Å angripe sykehus, ambulanser eller helsepersonell bryter med alle internasjonale lover og regler hva krigføring angår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer