Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det her får politikerne klare

Svenskekongen om krisa i landet sitt.

HÅPER DET BLIR BRA TIL SLUTT: Kong Carl Gustav kommenterte i dag den politiske krisa i Sverige. 
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
HÅPER DET BLIR BRA TIL SLUTT: Kong Carl Gustav kommenterte i dag den politiske krisa i Sverige. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sverige er i sin største politiske krise i nyere tid. Ikke siden 1958 har en regjering bedt om ekstravalg i landet. Et valg som etter alt og dømme vil bli avholdt 22. mars neste år.

Bakgrunnen er at den ferske rødgrønne regjeringens budsjettforslag i Riksdagen ble nedstemt. Skylda legges på det kontroversielle partiet Sverigedemokraterna som sier de vil felle en hver regjering og et hvert budsjett som jobber for økt innvandring til Sverige. Partiet mener innvandring ødelegger Sverige.

Svenskekongen Carl Gustav og dronning Silvia er for tida på statsbesøk i Frankrike. I dag valgte han å kommentere krisa i landet sitt, men han virker ikke superengasjert i saken etter sitatene å dømme.

- Selvfølgelig har jeg blitt informert om hva som har skjedd de seneste dagene hjemme i Sverige, sier han, ifølge Expressen.se.

Han sier videre man får se hva framtida bringer.

- Det her får politikerne klare, sier han, og fortsetter:

- Jeg håper det blir noe bra for Sverige på sikt, sier kongen om den svenske regjeringskrisen.

Som i Norge er kongehuset i Sverige svært forsiktige med å gå inn i politiske diskusjoner i offentligheten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling