- Det hjelper ikke at du heter Ali når du ringer ambulansen

Leder for Innvandrerrådet mener nødtelefonen har et problem med minoriteter.

OPPRØRT: Akhenaton De Leon, leder for Innvandrerrådet, mener AMK gjør langt flere tabber når det gjelder innvandrere enn de gjør med etniske nordmenn. Foto: HENNING LILLEGÅRD/ Dagbladet.
OPPRØRT: Akhenaton De Leon, leder for Innvandrerrådet, mener AMK gjør langt flere tabber når det gjelder innvandrere enn de gjør med etniske nordmenn. Foto: HENNING LILLEGÅRD/ Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no) Akhenaton De Leon, leder for Innvandrerrådet, er skeptisk til måten politi og ambulansepersonell håndterte situasjonen på Tøyen i går.

En 63 år gammel kvinne døde av hjertestans mens hennes nærmeste pårørende ble lagt i håndjern på bakken utenfor leiligheten.

- Må få høre nødanropetDe Leon krever at Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) offentliggjør telefonloggen av nødanropene til familien på Tøyen.

- Vi må få høre hva familien sa til AMK da de ringte. Bare på den måten kan vi få klarhet i om familien virkelig truet ambulansepersonellet, slik de hevder. Vi må også få vite om AMK fortalte politiet at det her gjaldt en hjertestans, sier De Leon.

TV2 har nå offentliggjort det som skal være lydfilen av politiloggen der politiet snakker med AMK. Politiet avkrefter overfor Dagbladet at de har gitt loggen til TV2. Loggen der familien på Tøyen snakker med AMK er så langt ikke offentliggjort.

- Har problemer med minoriteterAkhenaton De Leon mener AMK har et problem med minoriteter.

- Det hjelper ikke at du heter Ali når du ringer ambulansen. Det har skjedd mange ganger at personer med minoritetsbakgrunn blir misforstått. Jeg mener dette er et problem AMK må jobbe med og ta på alvor, sier De Leon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer