Valg i Storbritannia

Det hjelper lite om Theresa May bare vinner dagens valg: - Utgangspunktet var et vanvittig forsprang

Dette bør du følge med på i dagens britiske valg.

SPENNING: Theresa May har både oddsen og meningsmålingene på sin side før resultatene av dagens parlamentsvalg blir klare utover natt til i morgen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SPENNING: Theresa May har både oddsen og meningsmålingene på sin side før resultatene av dagens parlamentsvalg blir klare utover natt til i morgen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Klokka 08.00 norsk tid i dag åpnet stemmelokalene på tvers av Storbritannia. Det er en grå dag i hele landet, og noen må også trosse regn og tordenvær for å avgi sin stemme i løpet av dagen.

Britenes neste parlamentsvalg skulle egentlig være i 2020, men statsminister Theresa May skrev i april ut nyvalg. Storbritannia begynner om kort tid forhandlingene om uttrekningen av EU, og May forklarte at det var viktig at den neste regjeringen har et sterkt mandat fra folket.

Det var den offisielle forklaringen. Samtidig var de fleste vel vitende om at hennes konservative parti den gang hadde en ledelse på omkring 20 prosentpoeng. Gjennom valgkampens siste uker har denne krympet til rundt sju prosentpoeng på snittet av målingene.

Alt håp er dermed ikke ute for Labour-leder Jeremy Corbyn, som har drevet en intens valgkamp.

Når får vi svaret?

BBC, ITV og Sky News kommer klokka 23.00 norsk tid med en valgdagsmåling. Valgdagsmålingen har historisk sett gitt et bedre bilde av resultatet enn tidligere undersøkelser, og bør kunne gi en god indikasjon på resultatet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer