«Det hører ikke med til vår kultur å begå slike handlinger»

Det somaliske miljøet i Oslo er i sjokk etter trippeldrapet på Hauketo lørdag formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Men det blir helt feil å koble tragedien til norsk integreringspolitikk, sier Said Farah, nestleder i Somalisk Velferds Forening.

I går kveld var et 60-tall somaliere samlet i foreningens lokaler i Hausmanns gate 31 i Oslo. Samtaleemnet over biljard- og kortbordene var selvsagt drapene på Hauketo.

Somaliere Dagbladet snakket med, stiller seg helt uforstående til det som har skjedd. Ingen i foreningen kjenner 28-åringen direkte, men flere vet hvem han er.

De beskriver landsmannen som en svært lukket person, som ikke ville ha kontakt med sine 10000 andre landsmenn her i landet. 28-åringen ville klare seg sjøl, og hadde fast jobb som rengjøringsassistent.

- Han var en stolt person. Jeg tror det faktum at kona ville skilles, kan ha gått veldig inn på ham mentalt, sier en somalier til Dagbladet.

- Ufattelig

Nestleder Farah forteller at det er første gang han har hørt at en somalier skal ha drept kone og barn.

- Vi er alle i sjokk. Han må ha vært i psykisk ubalanse hvis han til og med har drept sine egne barn. Dette er ufattelig for oss alle, sier Farah.

- Jeg har sett at enkelte knytter drapene til innvandrings- og integreringspolitikken. Det er jeg helt uenig i. Dette er nok en menneskelig tragedie. Jeg kan ikke se det på noen annen måte. Det hører ikke med til vår kultur å begå slike handlinger, sier Farah.

Innsamlingsaksjon

Somalisk Velferds Forening har allerede startet arbeidet med å legge forholdene til rette for familien til de drepte. I går ettermiddag startet de en innsamlingsaksjon. Pengene skal gå til begravelsen til 28-åringens kone og jentene på to år og ni måneder. Det er tradisjon at de døde skal i jorda så fort som mulig, men siden dette er en kriminalsak, må de vente på klarsignal fra politiet.

Farah sier at de i løpet av noen timer fikk inn 2000 kroner.

- Vi har satt ned en komité som skal ta seg av begravelsen sammen med Tawfiq islamsk senter, en moské i Trondheimsveien, sier Farah.

UFATTELIG: - Jeg har sett at enkelte knytter drapene til innvandrings- og integreringspolitikken. Det er jeg helt uenig i. Dette er nok en menneskelig tragedie. Jeg kan ikke se det på noen annen måte, sier Said Farah, nestleder i Somalisk Velferds Forening.