- Det høres helt sinnsykt ut

Breivik ble svært irritert på statsadvokat Holden da han leste opp utdrag fra kompendiet hans i retten.

AKTOR OG TILTALT: Anders Behring Breivik hilser på aktor Svein Holden i retten. Stemningen var noe dårligere i dag. Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix POOL
AKTOR OG TILTALT: Anders Behring Breivik hilser på aktor Svein Holden i retten. Stemningen var noe dårligere i dag. Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix POOL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Massemorderne Anders Behring Breivik kranglet med aktor Svein Holden i retten i formiddag.

Etter å ha spurt Breivik om hva han mener er den perfekte Knights Templar-ridder, svarer Breivik at dette er en fotsoldat, en fotsoldat som setter sin kjærlighet til folket og sitt land høyere enn seg selv, og som velger å kjempe.

Holden spør om personlige ofre, hvorpå Breivik blir kraftig irritert. - Jeg vet du bruker denne terminologien i et forsøk på å latterliggjøre meg. Men det jeg har beskrevet tydelig er at en perfekt ridder er en perfekt fotsoldat som er forventet å ofre alt for saken.

Martyrdøden Holden tar deretter for seg et kapittel i Breiviks kompendium hvor Breivik skriver om forskjellen mellom en agent og det han kaller en ridderjustitiarius. Breivik skriver i kompendiet at denne vil være villig til å lide martyrdøden og også fjerne sine genitalier som symbol på dette offeret.

- «En sann og ekte ridderjustitiarius er villig til å ofre alt for å tjene saken. Han er også villig til å skille seg av med sine nevnte kroppsdeler». Hva tenkte du når du skrev dette? vil Holden vite.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer