Donald Trump:

Det hvite hus: Avviser privat møte mellom Trump og Putin

Det var tidligere ventet at presidentene skulle holde et formelt møte under oppholdet.

IKKE PRIVAT MØTE: Det blir ikke noe privat møte mellom Donald Trump og Vladimir Putin i Vietnam, ifølge Det hvite hus. Bildet er fra da de møttes i juli. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Scanpix
IKKE PRIVAT MØTE: Det blir ikke noe privat møte mellom Donald Trump og Vladimir Putin i Vietnam, ifølge Det hvite hus. Bildet er fra da de møttes i juli. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 07-tida landet Donald Trump i Vietnam, som er en del av hans tolv dager lange Asia-turné. Der skal både han og Russlands president, Vladimir Putin, delta på et internasjonalt toppmøte.

I løpet av oppholdet var det tidligere ventet at de to skulle ha et formelt møte alene, men fredag morgen kom kontrabeskjeden.

Trump skal ikke møte Putin under oppholdet i Vietnam, opplyser Det hvite hus ifølge nyhetysbyrået AFP.

Det hvite hus' pressekontakt, Sarah Sanders, forteller at grunnen til at de to ikke skal holde et formelt møte, er at det ikke passer med timeplanen, skriver Washington Post.

Før det ble klart at de to presidentene ikke skal møtes var Syria og Nord-Korea blant de mest aktuelle temaene for møte. Samtidig var det forventninger til at de kunne ta opp muligheten for en ny sikkerhetsavtale for å unngå direkte konfrontasjon mellom de to landenes styrker i Syria, der USA og Russland støtter ulike sider i konflikten, skriver NTB.

CNN melder at det fortsatt er muligheter for at Trump og Putin kan komme til å ha et mindre formelt møte i Vietnam.

- De kommer til å være på samme sted. De kommer derfor trolig til å treffe på hverandre, men et planlagt formelt møte er ikke lagt inn i kalenderen, sier Sanders til CNN.

Saken oppdateres

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer