Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det hvite hus ber YouTube revurdere antiislamsk video

YouTube ble fredag kontaktet av Det hvite hus.

OPPRØR: Dette bildet er fra Jordan - og det har vært voldsomme opptøyer i Sudan, Egypt, Libya, Libanon, Tunisia, Nigeria, Bangladesh og India - blant annet - etter videoen som ligger på Youtube der profeten Muhammed hånes. Foto: AFP / NTB Scanpix
OPPRØR: Dette bildet er fra Jordan - og det har vært voldsomme opptøyer i Sudan, Egypt, Libya, Libanon, Tunisia, Nigeria, Bangladesh og India - blant annet - etter videoen som ligger på Youtube der profeten Muhammed hånes. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filmen har de siste dagene bidratt til flere angrep på USAs utenriksstasjoner i Midtøsten og Afrika.

Ifølge en talsmann for Det nasjonale sikkerhetsrådet er YouTube blitt bedt om å vurdere om videoen bryter med nettstedets regler for hva som kan legges ut.

You Tube eies av Google, som onsdag ga beskjed om at filmen ikke bryter med nettstedets retningslinjer, og at den derfor ikke vil bli fjernet.

Tilgangen til filmen har vært rammet av midlertidige restriksjoner i Egypt og Libya, mens Afghanistan og Pakistan har sørget for å blokkere tilgangen helt.

Indonesiske myndigheter har bedt YouTube om å fjerne den.

Utdrag fra filmen kunne fortsatt ses på nettstedet fredag, men den er nå utstyrt med en advarsel om at innholdet kan virke støtende og uanstendig.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media