Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det hvite hus ble sperret av

Det hvite hus ble sperret av og Kongressen og andre kontorbygninger rundt ble evakuert på grunn av et fly i flyforbudssonen over Washington.

SE LIVE: Tirsdag ettermiddag norsk tid renner meldingene inn om at Det hvite hus i Washington skal være i lockdown. Video: CNN Vis mer

Tirsdag ettermiddag norsk tid kom flere meldinger om at Det hvite hus i Washington var i såkalt lockdown.

Det skal angivelig skyldes en overtredelse i luftrommet i Washington DC. Det skriver NBC News, som siterer ikke navngitte offisielle tjenestemenn.

Det amerikanske forsvaret sendte jagerfly på vingene over USAs hovedstad for å undersøke, etter meldinger om et fly som det ikke ble oppnådd kontakt med.

SPERRET AV: Secret Service sier personell i Det hvite hus fikk ordre om å bli på stedet. Foto:Eric BARADAT / AFP
SPERRET AV: Secret Service sier personell i Det hvite hus fikk ordre om å bli på stedet. Foto:Eric BARADAT / AFP Vis mer

Sikkerhetstiltak ble satt i verk i Det hvite hus, og Kongressen og kontorbygningene rundt ble evakuert på grunn av bekymringen for flyet. Det skal ha dreid seg om et småfly. Etter en halvtime ble imidlertid alarmen avblåst.

«Det hvite hus var sperret av denne morgenen på grunn av et potensielt brudd på det begrensede luftrommet i den nasjonale hovedstadens region», skriver Sara Cook ved CBS News, som siterer Secret Service. Ifølge Cook er sperringene hevet.

Blant annet Betsy Klein fra CNN og ABC News-reporter Ben Gittleson skrev på Twitter at presserommet på innsida av Det hvite hus også var stengt. I en oppdatering klokka 15.13 skriver Klein at dette skyldes et fartøy som fløy inn i luftrommet.

PRESSEROMMET: Journalistene får ikke forlate presserommet. Foto: Reuters / Jonathan Ernst / NTB Scanpix
PRESSEROMMET: Journalistene får ikke forlate presserommet. Foto: Reuters / Jonathan Ernst / NTB Scanpix Vis mer

- Tjenestemann sa «det er ikke kjent for å ikke være fiendtlig på dette tidspunktet», skriver hun og hevder at sperringene er hevet.

Også ABC News-reporter Julia Macfarlane meldte om et uautorisert fartøy i en begrenset del av luftrommet.

Politisk redaktør ved Daily Mail i USA, David Martosko, meldte på Twitter at han nettopp hadde forsøkt å gå inn i Det hvite hus, da en agent skal ha fortalt ham at en krise forårsaket sperringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media