Det hvite hus evakuert

Nervøse sikkerhetsvakter tømte i natt Det hvite hus i Washington. Grunne var at et småfly sirklet over byen. Frykten viste seg å være grunnløs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikkerhetsvakter fra Secret Service nærmest jaget pressefolk og andre besøkende ut av presidentboligen. President George W. Bush oppholdt seg ikke i bygningen da panikken brøt ut, meldte fjernsynskanalen CNN.

En tjenestemann som ba om å få være anonym, sa at det mistenkelige flyet var identifisert som en liten maskin av merket Cessna. Han oppga ingen andre detaljer om episoden, som var over på omtrent ti minutter.

De amerikanske sikkerhetstjenestene nøler ikke med å slå alarm når de oppdager noe som kan tolkes som en terrorfare. Nervene er fortsatt i høyspenn etter angrepene mot New York og Washington 11. september i fjor.

To av de fire flyene som ble kapret den dagen, rammet dobbeltskyskraperen World Trade Center i New York, mens det tredje traff forsvarsdepartementet Pentagon. Det fjerde, som skal ha hatt Det hvite hus som mål, styrtet underveis til Washington.

(NTB-Reuters-AFP)