Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det hvite hus: Hamas har ansvaret for Gaza-vold

Mener Israel har rett til å forsvare seg.

DEMONSTRASJON: En palestinsk demonstrant faller til bakken etter å ha blitt truffet av israelske kuler. Foto: AP / NTB scanpix
DEMONSTRASJON: En palestinsk demonstrant faller til bakken etter å ha blitt truffet av israelske kuler. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hvite hus mener Hamas må bære hele ansvaret for de mange dødsfallene på Gazastripen mandag og sier Israel har rett til å forsvare seg selv.

- Vi mener at Hamas er ansvarlige for de tragiske dødsfallene. Deres kyniske utnyttelse av denne situasjonen er det som fører til disse dødsdfallene, sier assisterende pressesekretær ved Det hvite hus, Raj Shah, ifølge CNN.

- Vi mener at Hamas bærer ansvaret for den forferdelige situasjonen.

Shah sier at Det hvite hus ikke tror at hverken demonstrasjonene og dødsfallene eller åpningen av en ambassade i Jerusalem vil påvirke fredsarbeidet i området.

Minst 52 mennesker ble drept og over 2.200 såret da israelske soldater skjøt med skarpt mot titusenvis av palestinere som mandag demonstrerte på Gazastripen langs grensen mot Israel.

Gazastripen styres av den islamistiske Hamas-bevegelsen.

Protestaksjonen skjedde samme dag som USA åpnet sin ambassade i Jerusalem og på 70-årsdagen for opprettelsen av staten Israel.

(Dagbladet/NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media