Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det hvite hus i lockdown: En person skal ha forsøkt å klatre over gjerdet

President Erdogan forlot bygningen før hendelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sky News melder at Det hvite hus er i «lockdown».

Personen er i varetekt
En person har forsøkt å komme seg inn på eiendommen.

Mistenkte skal ha hoppet over et sykkelstativ som blir brukt som barrière langs Det hvite hus nordlige gjerde, ifølge Secret Service.

Personen skal være i varetekt, skriver både Sky News og Secret Service på Twitter.

Erdogan hadde forlatt bygningen
Hendelsen skjer på samme dag som president Trump er vertskap for Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i Det hvite hus.

Sikkerheten har vært ekstra skjerpet på grunn av besøket fra Tyrkia i dag. Det har vært protester foran Det hvite hus i forbindelse med President Erdogans besøk, men han skal ha forlatt bygningen før hendelsen, skriver Sky News.

Presidentene stod tidligere i dag side om side i Det hvite hus og lovte å arbeide gjennom de anstrengte forholdene mellom USA og Tyrkia.

- Vi har hatt et godt forhold, og vi vil gjøre det enda bedre. Vi gleder oss til å ha veldig sterke og solide diskusjoner, sa Trump mens han satt ved siden av Erdogan i Det ovale kontor.

Anstrengt forhold
Men til tross for Trumps mottagelse av den tyrkiske lederen, har forholdet vært anstrengt av at USA har nektet å utlevere Fethullah Gulen som er bosatt i Pennsylvania. Erdogan klandrer Gulen for å ha orkestrert et kuppforsøk mot ham, skriver CNN.

De to landene er også uenige om Trumps beslutning om å bevæpne kurdiske militser som hjelper i kampen for å flytte IS fra Raqqa.

Tyrkia ser på disse militsene som en forlengelse av det forbudte «Kurdistan Workers Party», som regnes som en terroristgruppe i USA, Tyrkia og Europa.

Etter møtet sa Trump at det amerikansk-tyrkiske forholdet vil være uslåelig i kampen mot terrorisme.

Erdogan gjentok flere ganger at dette var starten på en ny epoke i nært samarbeid mellom USA og Tyrkia i kampen mot terrorisme, samt å bygge økonomiske bånd og handelsbånd.