Det hvite hus-inntrengeren skal ha kommet mye lenger enn hva Secret Service har innrømmet

Overmannet agent på veien.

KRITIKK: Det ventes hard kritikk av presidentens vaktholdstjeneste, Secret Service, etter opplysninger om at forrige helgs inntrenger i Det hvite hus kom lenger inn i bygningen enn hva Secret Service har innrømmet. Foto: AFP / Brendan SMIALOWSKI / NTB Scanpix
KRITIKK: Det ventes hard kritikk av presidentens vaktholdstjeneste, Secret Service, etter opplysninger om at forrige helgs inntrenger i Det hvite hus kom lenger inn i bygningen enn hva Secret Service har innrømmet. Foto: AFP / Brendan SMIALOWSKI / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var natt til lørdag forrige helg at 42 år gamle Omar Gonzales fra Texas stormet Det hvite hus i Washington.

Det ble i forrige helg gjort kjent at Gonzales kom seg inn i Det hvite hus etter å ha hoppet over gjerdet og løpt over eiendommen.

I dag avslører Washington Post at Gonzales kom seg langt inn i presidentboligens førsteetasje før han ble overmannet, og mye lenger inn i bygningen enn tidligere kjent.

Bevæpnet med kniv Ifølge CBS News skal Gonzales også ha kommet seg forbi en agent med et ladd våpen, og i tillegg overmannet en kvinnelig Secret Service-agent.

Ifølge Washington Post var også systemet som varsler vaktene om inntrengere deaktivert.

Irak-veteranen ble stoppet med en foldekniv av typen Spyderco VG10 inne i Det hvite hus. I bilen utenfor skal han ha hatt 800 skudd og en machete-kniv.

Vakta han skal ha overmannet var rett innenfor døra til Det hvite hus. Deretter skal han ha kommet seg inn i «east room» som blant annet brukes av president under taler, pressekonferanser og mottakelser. Der skal han ha blitt lagt i bakken av en annen agent.

Høring i morgen Secret Service har tidligere sagt at mannen ble stanset like ved inngangsdøra, men ifølge Washington Post, som skriver at de har tre kilder som kjenner til hendelsen, skal altså ikke dette stemme.

Secret Service-sjef Julia Pierson har sagt at hendelsen er uakseptabel, men må i morgen møte i en høring i Det hvite hus, der det ventes harde spørsmål om hvordan Gonzales kan ha kommet så langt inn i bygningen.

Secret Service beordret evakuering av ansatte og nyhetsreportere som befant seg i bygningen.

President Barack Obama hadde kort tid før hendelsen forlatt bygningen, og steget om bord i et helikopter på vei mot Camp David.