Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det hvite hus inviterer Putin til USA i løpet av høsten

Men hvor møtet vil finne sted er fremdeles usikkert.

USA-INVITASJON: Det hvite hus forteller at de vil invitere Russlands president Vladimir Putin til USA i løpet av høsten. Her fra toppmøtet mellom USAs president Donald Trump og Putin i Helsinki mandag denne uka. Foto: NTB Scanpix
USA-INVITASJON: Det hvite hus forteller at de vil invitere Russlands president Vladimir Putin til USA i løpet av høsten. Her fra toppmøtet mellom USAs president Donald Trump og Putin i Helsinki mandag denne uka. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trumps pressetalskvinne Sarah Sanders sier det er samtaler på gang om et nytt besøk, men hun kunne ikke si sikkert hvor det vil finne sted.

Det hvite hus opplyser at det er den nasjonale sikkerhetsrådgiveren John Bolton som har fått i oppdrag å formelt invitere Putin til USA.

USAs etterretningssjef Dan Coats var på en sikkerhetskonferanse i Aspen, Colorado, da han fikk vite av journalistene at Putin er invitert til USA.

- Det var ikke jeg klar over. Det kommer til å bli spesielt, sa Coats. Han la til at han ikke hadde noen opplysninger om hva som var blitt sagt under møtet i Helsingfors.

- Det er presidenten som har styringen på dette. Men hvis han hadde spurt meg om hvordan møtet skulle settes opp, ville jeg ha foreslått et litt annet opplegg. Det er alltid en fare for at Putin tar opp slikt på bånd, sa Coats.

I en twittermelding tidligere torsdag sa president Donald Trump at han så fram til neste møte med Putin.

Den amerikanske presidenten fortsatte torsdag flommen av Twitter-meldinger, etter at hans møte på tomannshånd med den russiske presidenten Vladimir Putin ble møtt med sterk kritikk både i hjemlandet og internasjonalt.

- Toppmøtet i Russland var en stor suksess, bortsett fra hos den virkelige folkefienden, de Falske Nyhetsmediene. Jeg ser fram til vårt andre møte, så vi kan begynne å implementere de mange tingene vi diskuterte, skriver Trump.

Trump nektet i Helsingfors å stille seg bak konklusjonen fra et samlet amerikansk etterretningsmiljø om at Russland forsøkte å påvirke presidentvalget i 2016. Da han kom hjem til Washington, hevdet han imidlertid at han hadde forsnakket seg under pressekonferansen med Putin.