SØKER: Soldater fra den malaysiske marinen gjør seg klar til en ny dag med søk etter Malaysia Airlines-flyet. Foto: EPA / NTB scanpix
SØKER: Soldater fra den malaysiske marinen gjør seg klar til en ny dag med søk etter Malaysia Airlines-flyet. Foto: EPA / NTB scanpixVis mer

Det hvite hus: Ny informasjon i Malaysia Airlines-mysteriet

Søker nytt sted, ifølge CNN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): CNN bringer ved 1850-tida torsdag kveld informasjon fra Det hvite hus om at det vil bli søkt etter Malaysia Airlines' flyvning MH370 i Det indiske hav.

Hvorfor flyet angivelig skal ha reist mot Det indiske hav er helt uvisst. Motorene til flyet som er savnet i Asia, fortsatte å gå i omtrent fire timer etter at flyet ble meldt savnet, opplyser kilder i Det hvite hus ifølge NTB.

Den anonyme tjenestemannen sier til Washington Post torsdag at de ikke vet hvor flyet fløy, om det bare fløy i ring eller om det i det hele tatt var i luften. Fire timer med ekstra flytid kan ha ført flyet så langt unna leteområdet som Indiahavet, noe som betyr at søket kan komme til å bli utvidet kraftig, ifølge Det hvite hus.

- Jeg har forstått det sånn at ny informasjon, som ikke nødvendigvis er sikker, betyr at et nytt søkeområde muligens blir åpnet i Indiahavet, sa pressetalsmann Jay Carney torsdag.

Avkreftet Den malaysiske samferdselsministeren Hishammuddin Hussein gikk i dag ut mot lignende meldinger som kom ut i går, der Kina offentliggjorde satelittbilder av det som skulle være vrakrester funnet i Sørkinahavet.

Verken fly eller skip greide i ettertid å finne noen vrakdeler i området bildene dekker.

Hussein sa at bildene ble offentliggjort ved en feil.

- Dette var verken avklart eller autorisert av oss. Bildene er ikke bekreftet, og saken etterforskes nå, sa Hussein.

Ti land Den massive leteaksjonen er nå snart inne i sin sjette dag.

Fortsatt er det ikke funnet ett eneste bekreftet spor av MH370 eller de 239 personene om bord.

Hele ti land er involvert i operasjonen