Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det hvite hus raser mot forbudsnekt: - Skandaløst

Kampen om Trumps innreiseforbud fortsetter etter føderal dommer blokkerte forbudet fredag. 

SIGNERTE: Her skriver Trump under på presidentordren som nå er blokkert. Presidenten har likevel ikke gitt opp kampen om å gjøre innreiseforbudet gjeldende Foto: Andrew Harrer/Consolidated News Photos/Andrew Harrer 
SIGNERTE: Her skriver Trump under på presidentordren som nå er blokkert. Presidenten har likevel ikke gitt opp kampen om å gjøre innreiseforbudet gjeldende Foto: Andrew Harrer/Consolidated News Photos/Andrew Harrer  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det hvite hus raser mot kjennelsen som setter en midlertidig stans på Donald Trumps omstridte innreiseforbud til USA.

Kjennelsen fra en dommer i delstaten Washington er «skandaløst», heter det i en uttalelse fra Det hvite hus gjengitt blant annet av CNN.

Talsmann Sean Spicer understreker at presidentordren var «lovlig og hensiktsmessig», ifølge NTB.

Advokater som representerer den føderale regjeringen mener retten ikke har myndighet til å gå imot presidentordren. De sier Kongressen har gitt presidenten myndighet i saker som gjelder rikets sikkerhet og innreise for innvandrere.

Advokater som representerer den føderale regjeringen mener retten ikke har myndighet til å gå imot presidentordren. De sier Kongressen har gitt presidenten myndighet i saker som gjelder rikets sikkerhet og innreise for innvandrere.

Det var en føderal dommer, James Robart, i storbyen Seattle som har blokkert presidentordren Trump sendte ut for en uke siden. Ordren nektet mennesker fra syv konkrete land, alle med overvekt av muslimske innbyggere, innreise til USA i 90 dager.

Mange har hevdet at presidentordren går mot både grunnloven i USA og landets historiske ånd, og fram til Trumps advokater eventuelt får omvendt kjennelsen fra Seattle, vil ikke presidentordren lenger være gjeldende.

Justisdepartementet sier det vil sende en begjæring om at Robarts kjennelse settes til side, melder NTB. Departementet vil gå gjennom kjennelsen og vurdere neste skritt i prosessen. Departementet for innenlands sikkerhet (DHS) har foreløpig ikke kommentert kjennelsen. De bruker angivelig tiden nå på å vurdere hva kjennelsen faktisk innebærer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling