Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det hvite hus raser og slipper tallene selv: - Totalt ulovlig

Hevder Trump betalte 38 millioner dollar i inntektsskatt i 2005.

IKKE FORNØYD: President Donald Trump og Det hvite hus. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais/NTB scanpix
IKKE FORNØYD: President Donald Trump og Det hvite hus. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I natt meldte Rachel Maddow, programleder for det populære politiske programmet «The Rachel Maddow Show» på nyhetskanalen MSNBC, at de har Donald Trumps selvangivelse.

- Vi har Trumps selvangivelse. I kveld, klokka 21 østkysttid. MSNBC. (Seriøst), tvitrer programlederen.

TRUMPS SELVANGIVELSE: Ifølge Det hvite hus betalte Trump 38 millioner dollar (328 millioner kroner i dagens kurs) i skatt på en inntekt på 150 millioner dollar (1,3 milliarder kroner). Det tilsvarer omkring 25,3 prosent. Men ifølge den lekkede selvangivelsen har Trump og kona Melania betalt 5,3 millioner dollar i vanlig føderal inntektsskatt, mindr... Vis mer

Det var altså klokka 02.00 i natt norsk tid.

Omkring tre kvarter etter annonseringen skriver Maddow at de sitter på en selvangivelse fra 2005 - som omhandler Trumps innrapportering av inntekt. Så, like etterpå, bare et drøyt kvarter før MSNBCs sending, kom svaret fra Det hvite hus.

- Totalt ulovlig

- Du vet du er desperat etter seere når du er villig til å bryte loven for en sak om to sider av en selvangivelse som er over et tiår gammel, skriver Det hvite hus i en melding.

LEKKET DET SELV?: Rachel Maddow, programleder for det populære politiske programmet «The Rachel Maddow Show» på nyhetskanalen MSNBC, melder at de har Donald Trumps selvangivelse. Nå mener eksperter at det kan være Trump selv som har lekket dokumentene. Video: CNN Vis mer Vis mer

Ifølge Det hvite hus betalte Trump 38 millioner dollar (328 millioner kroner i dagens kurs) i skatt på en inntekt på 150 millioner dollar (1,3 milliarder kroner). Det tilsvarer omkring 25,3 prosent.

Ifølge selvangivelsen presentert på MSNBC, som gravejournalist David Cay Johnston har fått tak i, og som er lagt ut på Dcreport.org, heter det at Trump og kona Melania betalte 5,3 millioner dollar i vanlig føderal inntektsskatt, mindre enn fire prosent. Dokumentene viser at Trump betalte over 38 millioner i skatt til sammen.

De betalte i tillegg 31 millioner dollar i såkalt alternativ minimumsskatt, en skatt Trump har ønsket fjernet.

De skriver også at Trump hadde et ansvar overfor sitt selskap, sin familie og sine ansatte om å ikke betale mer skatt enn loven krever.

- På tross av denne betydelige inntekten og skatten, er det totalt ulovlig å stjele og publisere selvangivelser. De uærlige mediene kan fortsette å gjøre dette til en del av sin agenda, mens presidenten vil fokusere på sin egen som blant annet innebærer skattereform som vil være til fordel for alle amerikanere.

Første på over 40 år

Trump er den første presidenten på over 40 år som ikke har offentliggjort selvangivelsen sin. Allerede da han var republikanernes kandidat, var han den første siden 1976 av kandidatene fra de to store partiene som ikke hadde lagt fram selvangivelsen for det amerikanske folk.

Signalene har også vært klare, selv etter at Trump vant valget i november og ble innsatt som president 20. januar i år. Det hvite hus har annonsert at de ikke kommer til å legge fram presidentens selvangivelse, på tross av massivt press.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media