Det Hvite Hus? talsmann trekker tilbake Ahmadinejad-uttalelse

Omtalte presidenten som den valgte lederen av Iran.

VALGTE LEDER? Robert Gibbs (t.v.) omtalte tirsdag Mahmoud Ahmadinejad som Irans valgte leder. Det angret han på, og omformulerer seg i dag. Foto: Scanpix
VALGTE LEDER? Robert Gibbs (t.v.) omtalte tirsdag Mahmoud Ahmadinejad som Irans valgte leder. Det angret han på, og omformulerer seg i dag. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det var om bord Air Force One Det Hvite Hus? talsmann, Robert Gibbs, måtte omformulere sine tidligere uttalelser om Irans president Mahmoud Ahmadinejad.

På tirsdag i Det Hvite Hus ble Gibbs spurt om Ahmadinejad var Irans rettmessige president. Hvorpå Gibbs svare «han er den valgte lederen». Uttalelsen ble kjapt tolket dit hen at USA anerkjenner Irans omstridte presidentvalg.- La meg rette litt på hva jeg sa i går. Jeg vil påstå at det ikke er opp til meg å anerkjenne Ahmadinejad som Irans president, sa Gibbs i dag.

Videre fortalte Det Hvite Hus? talskvinne at det nå er et faktum at Ahmadinejad er sverget inn som Irans president, og at det må bli opp til befolkningen å avgjøre om valget var rettferdig.

Ahmadinejad tatt i ed i dagPresident Obama selv har vært meget unnvikende i å omtale valget i Iran og har ennå ikke anerkjent Ahmadinejad som president.

Den iranske opposisjonen hevder at valgresultatet ble manipulert, og vil ikke anerkjenne Ahmadinejad som president. Minst 20 personer skal ha blitt drept som følge av urolighetene i kjølvannet av valget, melder New York Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer