Det Hvite Hus tror Irans president tok gisler

- Overrasker ikke, sier de om anklagene mot den nye presidenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no). Flere amerikanere som ble holdt som gisler i den amerikanske ambassaden i 1979 stod i går fram og fortalte at de gjenkjente Irans nye president Mahmoud Ahmadinejad som en av gisseltakerne den gang.

En talsmann for Det Hvite Hus sier i dag at det ikke overrasker om det stemmer.

- Det ville ikke være noen overraskelse for USA om Ahmadinejad var involvert i gisseltakingen i 1979, sa Scott McClellan ifølge Reuters.

- Vi fortsetter å undersøke saken for å få fakta på bordet. Jeg tror ikke det bør komme som en overraskelse på noen om det viser seg å være sant. Dette er et regime som er styrt av noen få ikke-folkevalgte som kun tillot noen få kandidater å stille til valget, som var alt annet enn fritt og rettferdig, påstår McClellan.

52 amerikanere ble holdt i 444 dager under gisseltakingen i 1979.

Det er ikke bevist at Ahmadinjad deltok, og to av iranerne som ledet stormingen av ambassaden sier ifølge Reuters at han ikke var med.

BLE HOLDT FANGET: 52 amerikanere ble holdt fanget i 44 dager i 1979. De mener det kjenner igjen Irans nye president som gisseltaker. Er det han vi ser til venstre i bildet? Foto: Scanpix
BLE HOLDT FANGET: 52 amerikanere ble holdt fanget i 44 dager i 1979. De mener det kjenner igjen Irans nye president som gisseltaker. Er det han vi ser til venstre i bildet? Foto: Scanpix Vis mer
DE TROR HAN ER GISSELTAKER: Det Hvite Hus er ikke overrasket over de tidligere amerikanske gislenes påstander om den nye iranske presidenen Mahmoud Ahmadinejad.