UNDERSØKES PÅ NYTT: Politiet vurderer undersøkelsessaken mot Trude Drevland på nytt. Slettede e-poster kan gjøre etterforskningen vanskeligere, skriver BT i dag.

Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
UNDERSØKES PÅ NYTT: Politiet vurderer undersøkelsessaken mot Trude Drevland på nytt. Slettede e-poster kan gjøre etterforskningen vanskeligere, skriver BT i dag. Foto: Håkon Eikesdal / DagbladetVis mer

- Det jeg har slettet har jeg vurdert som lite viktige opplysninger

Hull i e-postkorrespondansen med Viking Cruices.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bergens Tidende skriver i dag at politiets etterforskning av Trude Drevlands korrespondanse med Viking Cruises, kan bli krevende, ettersom Drevland slettet flere e-poster etter at de var lest.

Statsadvokaten i Hordaland bestemte mandag at etterforskningen av Drevland skulle gjenopptas, og politiet i Bergen varslet at de vil bruke flere uker på å få avklart om hun har gjort seg skyldig i noe straffbart.

Samme dag sendte Hordaland Høyre ut en pressemelding om at Bergens-ordføreren går ut i permisjon.

- Tømme postkassen Det er kjent at Trude Drevland hadde hyppig e-postutveksling med representanter for blant annet Viking Cruises både før og etter cruisedåpen på Vågen 17. mai, ifølge BT, og avisa skriver i dag at de i flere omganger har bedt om innsyn i denne korrespondansen, via bystyrets kontor.

Drevland bekrefter overfor avisa at det er hull i e-postkorrespondansen, og sier det ikke vært en bevisst handling å slette e-poster.

- Det har vært for å tømme postkassen. Det jeg har slettet har jeg vurdert som lite viktige opplysninger, eller det har vært opplysninger som har fremkommet før, sier Drevland til BT.

Dersom politiet ønsker å hente ut epost-korrespondansen via Viking Cruises, kan det være at norsk politi må undersøke servere i utlandet, som normalt krever godkjenning og bistand fra utenlandsk politi og kan ta flere måneder, skriver NTB.

Dagbladet har i kveld kontaktet fylkessekretær Charlotte Spurkeland i Hordaland Høyre, som ifølge BT forsøkte å rekonstruere e-postkorrespondansen mellom Drevland og Viking Cruices. Spurkeland sier til Dagbladet hun ikke er tilgjengelig for kommentar før seinere i kveld.

Til BT sier fylkessekretæren at hun og Drevland sammen forsøkte å gjenopprette slettede eposter og at de fant ut at det var mulig å gjøre det med eposter sendt inntil 30 dager tilbake i tid.

Ville endre reglene Politiadvokat Ole Bjørn Mevatne sa mandag denne uka til Dagbladet at det da ikke er avklart hvilken status Trude Drevland vil få under etterforskningen, og at ingen personer har så langt hadde fått status som mistenkt.

Ifølge førstestatsadvokat Eirik Stolt-Nielsen vil politiets nye undersøkelser også nå omhandle Trude Drevlands kontakter med skipsreder Torstein Hagen, og hennes reiser med familie og venner på hans bekostning og tilbud om et cruise for to personer fra Istanbul.

I tillegg kommer det at Drevland kontaktet sin venninne og næringsminister Monica Mæland i et forsøk på å få endret reglene i Norsk Internasjonalt skipsregister (NIS) slik at skipsreder Hagens nye cruiseskip kunne få seile under norsk flagg.

Solberg: - Et klokt valg Statsminister Erna Solberg sa tidligere denne uka at hun mener det var et klokt valg av partifellen å ta ut permisjon.

- Hun har tatt permisjon mens etterforskningen pågår og politiet går gjennom saken på nytt, og det synes jeg er veldig ryddig. Hun har et tydelig budskap med at hun ikke vil stå i veien for valgkampen, og derfor trekker seg litt tilbake. Det er klokt og godt tenkt, sa Solberg til Dagbladet, som selv hadde vært i kontakt med Drevland:

- Ja, jeg har snakket med henne. Det er helt naturlig i en sånn situasjon, sa Solberg til Dagbladet, og la til at hun mener det er et tap for valgkampen i Bergen at Drevland er ute.

- Det er det selvfølgelig, hun er et fyrverkeri.