ANKOMMER: Her ankommer statsminister Elio Di Rupo Det jødiske museet i Brussel, der tre personer ble drept og to av Di Rupios ministre var like ved da en mann skjøt rundt seg i ettermiddag. Foto: Reuters / NTB scanpix
ANKOMMER: Her ankommer statsminister Elio Di Rupo Det jødiske museet i Brussel, der tre personer ble drept og to av Di Rupios ministre var like ved da en mann skjøt rundt seg i ettermiddag. Foto: Reuters / NTB scanpixVis mer

- Det jødiske museet og synagogen har vært overvåket i lengre tid

Her ankommer statsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRÜSSEL/OSLO (Dagbladet): Påtalemyndigheten i Belgia bekrefter nå at en person er pågrepet etter tragedien ved Det jødiske museet i Brussel i ettermiddag.

- En mistenkt er arrestert, heter det i en uttalelse.

Minst tre personer ble drept i det som lokale myndigheter betegner som et terrorangrep. Statsminister Elio Di Rupio ankom museet i kveld. Han har i dag uttrykt støtte og gitt sine kondolanser til ofre og familier.

Overvåket Dagbladet har snakket med en politioffiser fra det belgiske sikkerhetspolitiet. Han er sivilkledd, og på jobb i området ved Det jødiske museet i Brussel.

Politimannen bekrefter overfor Dagbladet at Det jødiske museet og den jødiske synagogen, som ikke ligger langt fra hverandre, i lang tid har vært under grundig overvåkning.

Men politiet har ikke opplevd noen økt terrortrussel i dette området.

- Det har ikke vært noen trusler mot jødiske mål i Belgia i det siste, sier politimannen, som ikke ønsker å oppgi navn eller la seg avbilde.

- Kjente igjen bilnummer Svært lite er kjent om mannen som er pågrepet.

Ifølge øyenvitner kom en mann kom inn på museet lørdag rundt klokka 1550. Han bar på en pakke og begynte å skyte vilt rundt seg.

Mannen skal både ha ankommet og forsvunnet i en bil.

Ifølge avisa La Libre kjente et vitne igjen registreringsnummeret på Audien som gjerningsmannen forsvant i.

Preget To regjeringsmedlemmer var like ved da angrepet inntraff.

Innenriksminister Joelle Milquet var fattet, men preget av tragedien hun fikk tett på kroppen, da hun møtte Dagbladet i ettermiddag.

Både Milquet og utenriksminister Didier Reynders var like ved da en mann skjøt og drepte to kvinner og en mann, og skadet en fjerde person, like før klokka 16 i ettermiddag.

- Antisemittisk - Jeg ønsker ikke å uttale meg utover det jeg allerede har gjort. Nå er det statsminister Elio Di Rupo som skal uttale seg på regjeringens vegne, sier Milquet.

Noen minutter etterpå kom plutselig utenriksminister Didier Reynders ut fra politisperringene. Begge de to statsrådene var tilsynelatende uten livvakter på åstedet.

- Selvsagt tenker vi på dette som en mulig terrorhandling og en antisemittisk handling, men vi kan ikke være sikre. Vi må avvente hva etterforskningen viser, sier Reynders.