- Det jødiske museet og synagogen har vært overvåket i lengre tid

Her ankommer statsministeren.

ANKOMMER: Her ankommer statsminister Elio Di Rupo Det jødiske museet i Brussel, der tre personer ble drept og to av Di Rupios ministre var like ved da en mann skjøt rundt seg i ettermiddag. Foto: Reuters / NTB scanpix
ANKOMMER: Her ankommer statsminister Elio Di Rupo Det jødiske museet i Brussel, der tre personer ble drept og to av Di Rupios ministre var like ved da en mann skjøt rundt seg i ettermiddag. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BRÜSSEL/OSLO (Dagbladet): Påtalemyndigheten i Belgia bekrefter nå at en person er pågrepet etter tragedien ved Det jødiske museet i Brussel i ettermiddag.

- En mistenkt er arrestert, heter det i en uttalelse.

Minst tre personer ble drept i det som lokale myndigheter betegner som et terrorangrep. Statsminister Elio Di Rupio ankom museet i kveld. Han har i dag uttrykt støtte og gitt sine kondolanser til ofre og familier.

Overvåket Dagbladet har snakket med en politioffiser fra det belgiske sikkerhetspolitiet. Han er sivilkledd, og på jobb i området ved Det jødiske museet i Brussel.

Politimannen bekrefter overfor Dagbladet at Det jødiske museet og den jødiske synagogen, som ikke ligger langt fra hverandre, i lang tid har vært under grundig overvåkning.

Men politiet har ikke opplevd noen økt terrortrussel i dette området.

- Det har ikke vært noen trusler mot jødiske mål i Belgia i det siste, sier politimannen, som ikke ønsker å oppgi navn eller la seg avbilde.

- Kjente igjen bilnummer Svært lite er kjent om mannen som er pågrepet.

Ifølge øyenvitner kom en mann kom inn på museet lørdag rundt klokka 1550. Han bar på en pakke og begynte å skyte vilt rundt seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer