Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

PAPPA GRUET SEG TIL JUL:

- Det kan bli en trist jul, skrev alenepappa på Finn.no

36 timer etter, var annonsen lest av over 300 000 personer. Tusenvis av nordmenn vil nå gi julegaver til farens 4-åring.

TØFT Å BE OM HJELP: Alenefaren gruet seg til jul, fordi han ikke hadde penger til å gi sønnen ordentlige julegaver eller julemat. Med tungt hjerte la han ut en annonse på Finn.no. Så viste hjertegleden seg fra Norge rundt. 
TØFT Å BE OM HJELP: Alenefaren gruet seg til jul, fordi han ikke hadde penger til å gi sønnen ordentlige julegaver eller julemat. Med tungt hjerte la han ut en annonse på Finn.no. Så viste hjertegleden seg fra Norge rundt.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
LYKKELIG SLUTT: Det som så ut til å bli en trist jul for alenepappaen og hans fire år gamle sønn, blir nå en fantastisk høytid. 
LYKKELIG SLUTT: Det som så ut til å bli en trist jul for alenepappaen og hans fire år gamle sønn, blir nå en fantastisk høytid.  Vis mer

«Hei, Jeg har gått mange runder med meg selv før jeg skriver dette. Jeg er en enslig far med en liten glad gutt på 4 år som gleder seg til Jul. Men vi er blitt ganske alene, mor er ikke inne i bilde og mye slekt har vi ikke. Så det blir bare oss to på julaften, litt trist for han som hører hvordan andre feirer jul».

Slik startet pappaens annonse på Finn. For det er ikke lett å være alene-pappa på overgangsstønad. Etter at sønnens barnehage og faste utgifter er betalt, er det ikke mye penger igjen til julegaver, julemat og annen kos.

Delt på Facebook

«Men det går rundt akkurat, derfor er det ikke noe igjen til julen. Så om noen har brukbare gamle leker eller vinter klær størrelse 102-104 de ikke trenger hadde det vært flott om jeg kunne overtatt noe av dette. så det blir mere enn en pakke fra meg under treet», skrev faren, som bor i Haugesund.

Han la ut annonsen på nettet og gikk til barnehagen for å levere sønnen på fire år.

- I går da jeg kom hjem fra barnehagen, hadde annonsen blitt lest av flere hundre tusen. Folk hadde delt annonsen min på Facebook kvelden før, og tusenvis av mennesker sendte meg meldinger med tilbud om gaver, sier faren.

- Vanvittig

36 timer etter at han la ut annonsa på Finn.no, er den lest av over 300 000 personer. Meldingene tikker inn fra folk som vil gi gi penger, klær, gaver, reiser og annet til far og sønn. Også en rekke butikker i Haugesund har tatt kontakt.

- Dette er helt vanvittig, og jeg kan bekrefte at det er veldig mange mennesker med stort hjerte der ute. Og det er alle typer mennesker. Alt fra en 17-18-årig jente som ville vippse over en 100-lapp, til kvinner og menn i alle aldre, butikker... En muslim skrev at de ikke feiret jul, men at de ønsket å hjelpe, sier faren og fortsetter:

- En sportsbutikk i byen tilbød meg gavekort på 5000 kroner. Jeg og guttungen elsker å gå tur i naturen. Det er billig moro, så jeg takket ja.

Velstående dame fra Trøndelag

Tilbudene plinget inn i mailboksen til faren. Det ble så mange at han ble fullstendig overveldet over givergleden fra folk i hele Norge.

- En dame i Trøndelag ville vippse over tusen kroner til julemat, og jeg takket ja. Det jeg ikke visste, var at hun var en velstående dame. Hun vippset de 1000 kronene, men så pøste det inn med vippser fra venninnne hennes, sier faren.

TANKEVEKKER: Den tyske varehuskjeden EDEKAs julereklame retter fokus mot de som er ensomme i jula. Den tankevekkende videoen er sett av flere millioner på få dager. Fire av ti unge og eldre nordmenn er ensomme, viser tall fra SSB. Video: EDEKA Vis mer

Han smiler og ler, og ser fram til at jula han gruet seg til så lenge nå kommer til å bli en fantastisk jul med mange gaver under treet.

- Jeg har sagt ja til de 15-20 første personene som tok kontakt. Her er alt fra vinterklær til penger, litt ny lego og noen brukte leker. Det er like gøy med pent brukte leker som nye, så det blir litt forskjellig under treet i år, forteller han.

Kan ikke ta imot mer

Faren er så takknemlig for alle de fine beskjedene og tilbudene om å hjelpe. Han ønsker å være anonym for å skjerme sønnen sin. Men bruker anledningen til å takke alle de gavmilde menneskene.

- Jeg har flere tusen meldinger som jeg enda ikke har svart på. Det er ikke fordi jeg er utakknemlig, men fordi jeg ikke har fått tid til å svare ennå. Nå takker jeg nei til flere gaver, for nok er nok. Jeg vil ikke utnytte folks godhet, og kan ikke ta imot mer. Da ville jeg ha fått dårlig samvittighet. Blir det mer, vil han jo ikke klare å glede seg over dem heller, sier faren.

Nå ser han fram til å lage en ordentlig jul med god mat og hygge for seg og sønnen.

Vil gi til andre

- Det er en fantastisk giverglede blant det norske folk, og jeg vil bruke anledningen til å takke veldig for alle som har gitt - eller som ønsket å gi. Det blir en fin jul nå, sier han.

I tida framover vil han følge med på Finn. Kanskje finnes det flere i lignende situasjon som han og sønnen. Som sliter med økonomien.

- Hvis noen er i lignende situasjon som meg, vil jeg vippse over noe av det jeg har fått, sier mannen.

- Blir en fantastisk jul

Finn-annonsa har faren skrevet følgende melding:

«Dette skrev jeg for 2 dager siden, responsen har vært mildt sagt overveldene, jeg har blitt fortalt at dette er blitt delt på Facebook og det forklarer kanskje over 200.000 treff. Jeg har fått masse tilbud om klær leker gavekort og penger. Jeg har tatt imot en del men nå kan jeg ikke ta imot mere...det blir en fantastisk jul for guttungen det kan jeg love alle som har bidratt.

Jeg har per nå 2382 ubesvarte meldinger i min Finn innboks. Jeg er ikke istand til å svare alle og tusen takk for tanken og tilbudet om hjelp men sier med all respekt nei takk.

Til alle dere som ønsker å hjelpe så finnes det sikkert flere som meg der ute. Vi har fått mer enn vi ønsket i vår villeste fantasi og jeg kan ikke utrykke takknemlighet nok til de som har sent oss gaver. Ønsker alle en fantastisk jul..og Faith in humanity restored :)»

Det blir ingen trist jul for far og sønn i år.

FENGSELSJUL Jula Toralv Maurstad tilbragte i fengsel viste seg å ikke bli så verst. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!